Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΕΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!

 

KOΡΙΝΘΙΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

Το 2023 είναι για σένα η χρονιά που για πρώτη φορά στη ζωή σου έχεις το δικαίωμα να ψηφίσεις, γεγονός που σε καταξιώνει ως ενεργό πολίτη.

Για πρώτη φορά καλείσαι κι εσύ να αποφασίσεις, σε ποιο πρόγραμμα θα εμπιστευθείς τη διακυβέρνηση του ευλογημένου τόπου μας.

Με άλλα λόγια, σε ποιους θα αναθέσεις την ευθύνη να διαμορφώσουν τις κρίσιμες κατευθύνσεις για την Πελοπόννησο του μέλλοντος.

Γνωρίζω βέβαια – και απόλυτα κατανοώ -  ότι εισέρχεται στην ενεργό κοινωνία σε μια περίοδο που οι περισσότεροι αισθάνονται μιαν ενστικτώδη αποστροφή προς την πολιτική. Πολλοί πολιτικοί μιλούν μια γλώσσα ξύλινη, που δεν σε αγγίζει. Μοιάζουν να παίζουν ένα δικό τους παιχνίδι που δεν έχει σχέση με τις δικές σου ανάγκες, τα δικά σου προβλήματα, τις δικές σου προσδοκίες. Δείχνουν να ενεργούν ερήμην σου.

Κι ωστόσο, απευθύνομαι σήμερα προσωπικά σε σένα, ακριβώς για να σε προτρέψω να πάρεις τον αντίθετο δρόμο από αυτόν της αδιαφορίας για τα κοινά: το δρόμο της ατομικής ευθύνης και δράσης για το κοινωνικό σύνολο, για το κοινό μας μέλλον, για τη δική σου ζωή. Αυτά συνιστούν την πραγματική ουσία της πολιτικής. Αυτά για τα οποία δεν πρέπει και δεν μπορείς να αδιαφορήσεις. Και τούτο γιατί, ακόμα και όταν δεν επιλέγεις, είναι κι αυτό μια επιλογή: επιλέγεις να αποφασίσουν οι άλλοι για λογαριασμό σου.

Οι Σειρήνες της αδιαφορίας σου λένε: «όλοι είναι ίδιοι! Η εξισωτική αυτή αντιμετώπιση, η ισοπεδωτική αυτή αντίληψη, στην πράξη στηρίζει μόνο το σύστημα που σε έχει απογοητεύσει. Γιατί, αν όλα τα κόμματα αντιμετωπισθούν σαν να είναι ίδια, κι αν όλοι οι πολιτικοί αντιμετωπισθούν σαν να είναι ίδιοι, τότε είμαστε καταδικασμένοι να μας κυβερνούν οι χειρότεροι, καθώς απαρνιόμαστε έτσι το δικαίωμα επιλογής και ανάδειξης του καλύτερου.

Ωστόσο, όσο και αν η απογοήτευσή σου και η απώθηση από την πολιτική είναι μεγάλη, συλλογίσου: αν όχι, εσύ, τότε ποιος μπορεί να ορίσει εκ νέου τους όρους μιας κοινωνίας καλύτερης και περισσότερο δίκαιης;;; «Ποιος άλλος (μπορεί να αλλάξει τα πράγματα), αν όχι ΕΣΥ;; Πότε, αν όχι ΤΩΡΑ;;»

 

Με τα φιλικά μου αισθήματα

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ

ΥΠΟΨ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Υ.Γ:  Ελπίζω να έχω τη χαρά μιας πιο προσωπικής επικοινωνίας μαζί σου.