Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Παναθηναϊκός Βιγιαρεάλ 2-0: στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρώτη του νίκη στη φάση των ομίλων του Europa League

 Παναθηναϊκός Βιγιαρεάλ 2-0: Βύθισε το «κίτρινο υποβρύχιο» (highlights) 

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 2-0 της Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν πάρα πολύ καλά με μεθοδικότητα και σαφές πλάνο, δεν κινδύνευσαν άμεσα από τους Ισπανούς και πήραν τους τρεις πρώτους βαθμούς στους ομίλους. Πάρα πολύ σωστά διαβασμένη η Βιγιαρεάλ στο ξεκίνημα του αγώνα μπλοκάροντας την προσπάθεια ανάπτυξης του Παναθηναϊκού.


Πίεζε τους Πέρεθ και Μάγκνουσον και Μλαντένοβιτς και δεν τους επέτρεπε να κάνουν παιχνίδι με τους γηπεδούχους να είναι νευρικοί.

Αντιθέτως με τους ΚώτσιραΠαλάσιος ο Παναθηναϊκός εύρισκε χώρους από τα δεξιά.

Μάλιστα από μια τέτοια επέλαση του Κώτσιρα και την κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη, ο διεθνής επιθετικός στο 38’ έκανε ωραίο πλασέ διαμορφώνοντας το 1-0.

Οι Ισπανοί πήραν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να φτάσουν με αξιώσεις απέναντι στον Μπρινιόλι.

Στο β΄μέρος η Βιγιαρεάλ έγινε πολύ πιο επιθετική βάζοντας δύο «καθαρόαιμα» σέντερ φορ με τον Παναθηναϊκό μάλιστα να περνά στα χαφ τους Πέρεθ, Βιλένα, Τσέριν και να αμύνεται μπροστά στην περιοχή του.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να βρουν το δεύτερο γκολ που χρειάζονταν με τον Σπόραρ στο 78’ να ευστοχεί σε ένα δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και να «σφραγίζει» τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Οι Ισπανοί ανήμποροι να αντιδράσουν δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην επικράτηση με το τελικό 2-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ( Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς- Ρούμπεν Πέρεθ (76’ Αράο) , Τσέριν- Μπερνάρ (76’ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (88’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (69’ Βιλένα) - Ιωαννίδης(69’ Σπόραρ)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Πατσέτα): Ρέινα- Μαντί, Γκάμπια, Κίκο, Πεντράθα- Καπουέ, Κομεσάνα (61’ Παρέχο) , Σουάρεθ (λ.τ. 30' Πίνο), Μοράλες (77’ Μπαένα) – Τριγκέρος (61’ Μορένο), Μπρερετόν (61’ Σόρλοθ), Ντίαζ.