Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Κύπελλο Ελλάδος: Τα ζευγάρια της1ης και τη 2ης φάσης.

 Κύπελλο Ελλάδας: Στο Γύθειο η Δημητσάνα – Στην επόμενη φάση ο Παναργειακός

Ξεκινά το Κύπελλο Ελλάδας και ήδη πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την 1η και τη 2η φάση.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής της επιτροπής Κυπέλλου Κώστα Νίκα και την παρουσίασε η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, το πρωί της Παρασκευής (11/8). Στην κληρωτίδα μπήκαν 42 ομάδες και χωρίστηκαν σε τέσσερις ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια. 

Τα παιχνίδια της πρώτης φάσης θα διεξαχθούν στις 27 Αυγούστου και της δεύτερης φάσης στις 3 Σεπτεμβρίου, με τα ματς να είναι νοκ άουτ.

Στη 3η Ζώνη, βρέθηκαν οι ομάδες της Πελοποννήσου (Ο Παναργειακός προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, χωρίς αγώνα.), ενώ στην 4η Ζώνη συμμετέχει η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων φιναλίστ του Κυπέλλου ΕΠΣ Κορινθίας, όπου στη 1η φάση του αγωνίζεται εκτός έδρας στο Μενίδι κόντρα στον Αχαρναϊκό . Ο νικητής του αγώνα Αχαρναϊκός - Άγιοι Θεόδωροι , στη 2η φάση θα αγωνισθεί εκτός έδρας με τον ΑΟ Νέας Αρτάκης

Αναλυτικά η κλήρωση για την 1η φάση:

Αναλυτικά η κλήρωση για τη 2η φάση (3 Σεπτεμβρίου):

 

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ το καλεντάρι του Κυπέλλου Ελλάδας με τις ημερομηνίες όλων των αγώνων.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στο θεσμό από την έκτη φάση (31/10-2/11). Από την έκτη φάση μέχρι και τα ημιτελικά τα ματς είναι διπλά. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου.