Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Euro 2004: Μια συγκινητική αναδρομή για τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας

Euro 2004: Μια συγκινητική αναδρομή για τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας 

Δεκαεννιά χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ολόκληρος ο κόσμος υποκλίθηκε στους Έλληνες πρωταθλητές και στον προπονητή τους τον Ότο Ρεχάγκελ. Δεκαεννιά χρόνια αλλά οι μνήμες από την ένδοξη εκείνη μέρα έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο μυαλό και στις καρδιές των Ελλήνων.

4 Ιουλίου 2004 ήταν που το στάδιο της Λισαβόνας σείστηκε από τις ιαχές και τα χειροκροτήματα των Ελλήνων, και όχι μόνο, για τη σπουδαία αυτή νίκη. Ήταν η μέρα που ο «μεγάλος» ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο ξέσπασε σε κλάματα για την ήττα της εθνικής του ομάδας και ο Ζαγοράκης ύψωσε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Ώρα Θερινή» μετέδωσε μια αναδρομή στον αξέχαστο αγώνα Ελλάδα – Πορτογαλία και στο αξέχαστο γκολ του Άγγελου Χαριστέα, όπου μαζί με την ομάδα του κατάφεραν να φέρουν την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο και να πάρει επάξια τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Οι Έλληνες εκφωνητές του αγώνα, δε μπορούσαν να συγκρατήσουν τη χαρά φωνάζοντας συνέχεια για να το συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι «ΓΚΟΛ, ΓΚΟΛ ο Χαριστέας». Με τρεμάμενη και βραχνή φωνή από τις ζητωκραυγές έκλεισαν λέγοντας πως το όνειρο και το μεγάλο ταξίδι για την Ιθάκη είναι εδώ στη Λισαβόνα και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για την Ελλάδα.

«Στον έβδομο ουρανό, όλοι αδέρφια!»