Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Ο καιρός τα έκανε «μούσκεμα» ξαφνικά, στη Θεσσαλονίκη μετατρέποντας δρόμους σε… ποτάμια. - Ο καιρός αύριο Κυριακή.

 Καιρός – Θεσσαλονίκη: Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια μέσα σε λίγη ώρα 

Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε στην 1η Ιουλίου, ωστόσο ο καιρός στη Θεσσαλονίκη τα έκανε «μούσκεμα» ξαφνικά, μετατρέποντας δρόμους σε… ποτάμια.

Σύμφωνα με το Thesstoday, η βροχή και οι κεραυνοί άλλαξαν άρδην το καλοκαιρινό σκηνικό ενώ ο μεγάλος όγκος του νερού, πλημμύρισε τους δρόμους. 

Ασταθής θα είναι ο καιρός αύριο, Κυριακή, 2 Ιουλίου. Τοπικά θα ξεσπάσουν καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση.


Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά στα βορειοδυτικά και γρήγορα στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες. 

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει στα κεντρικά και νότια μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Πελοπόννησο αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Ανεμοι: Αρχικά νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί, τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.