Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Γαλλία - Ελλάδα 1 - 0 : Στάθηκε με αξιοπρέπεια , έχασε με πέναλτι

 

Η Εθνική λειτούργησε εξαιρετικά ανασταλτικά κόντρα στην δευτεραθλήτρια κόσμου, ωστόσο ένα πέναλτι του ρέκορντμαν Εμπαπέ έδωσε λύση στους “τρικολόρ” (1- 0), αναγκάζοντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρώτη του ήττα στα προκριματικά του Euro 2024.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι, μπήκε η Γαλλία στο παιχνίδι, θέλοντας από πολύ νωρίς να επιβάλει τον δικό της ρυθμό. Στο 8′ οι

γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους φάση, με τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γκριεζμάν προσπάθησε να κερδίσει τον Έλληνα τερματοφύλακα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει. Οι “τρικολόρ” είχαν την κατοχή, με την ομάδα του Πογιέτ να είναι διαρκώς σε θέση άμυνας. Στο 26′ έγινε η πρώτη τελική στην εστία, για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Μπακασέτα, με τον Μενιάν να μαζεύει σταθερά την μπάλα. Στο 34′, η Γαλλία πραγματοποίησε την πρώτη τελική της στην εστία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ουπαμεκανό πήρε την κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα της Μπενφίκα να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Η καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι ήταν για την Γαλλία στο 44′. . Οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, ο Κουντέ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει.

Οι συνθήκες του αγώνα άλλαξαν με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Ο Μαυροπάνος, με απρόσεκτη ενέργεια, χτύπησε στο κεφάλι τον Γκριεζμάν, ανατρέποντας τον μέσα στην περιοχή. Ο Κιλιάν Εμπαπέ, με την δεύτερη προσπάθεια (σ.σ. το πέναλτι εκτελέστηκε δύο φορές γιατί ο Μαυροπάνος μπήκε νωρίτερα στην περιοχή) έκανε το 1- 0. Στο 61′ ο Κομάν δοκίμασε τα πόδια του έξω από την περιοχή, χωρίς να απειλεί επί της ουσίας τον Βλαχοδήμο που μάζεψε την μπάλα χωρίς δυσκολία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ελλάδα θορύβησε τους Γάλλος, με τον Πέτρο Μάνταλο να πιάνει ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Μενιάν κατάφερε να αποκρούσει. Στο 70′ το έργο της Ελλάδας έγινε ακόμα πιο δύσκολο, αφού ο Μαυροπάνος δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Κόλο Μουανί. Στο 82′ ο Εμπαπέ προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Στο 95′ ο επιθετικός της Παρί άγγιξε το 2:0, αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, με εντυπωσιακή επέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο.

Γαλλία (Ντεσάμπ): Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν (86′ Ενκουκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (77′ Ντεμπελέ), Κολό Μουανί (86′ Ζιρού), Εμπαπέ

Ελλάδα (Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (66′ Φούντας), Κουρμπέλης (86′ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (71′ Ρέτσος), Μάνταλος, Μασούρας (71′ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66′ Παυλίδης).

Ακολουθούν…
Γαλλία: Εντός έδρας με Ιρλανδία (07/09)
Ελλάδα: Εκτός έδρας με Ολλανδία (07/09).