Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων: 21 Μαΐου επιλέγουμε η Ελλάδα να προχωρήσει σταθερά, τολμηρά, μπροστά!

  

Φίλες και φίλοι,

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα κρίνουν το πώς η Ελλάδα θα προχωρήσει στο μέλλον. Για να συνεχίσει με βήματα σταθερά, τολμηρά, μπροστά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, στον δρόμο που χαράξαμε μαζί από το 2019.

Στον αγώνα αυτό, βρισκόμαστε κάθε μέρα μαζί σας στους δρόμους και στις γειτονιές του Βορείου Τομέα της Αθήνας. Και αν δεν έχουμε ήδη συναντηθεί σε κάποια συγκέντρωση ή σε κάποια γειτονιά, θα βρεθούμε κάπου σύντομα. Έτσι, έχουμε καθημερινά τη δυνατότητα να μιλήσουμε για όσα κάναμε αυτά τα 4 χρόνια στην Παιδεία, αλλά και για όσα σχεδιάζουμε για το μέλλον, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την τρίτη ηλικία.

Αποδεικνύουμε ότι, ναι, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

#MeTiNiki

Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία. Σταθήκαμε με αποφασιστικότητα δίπλα στη μικρομεσαία επιχείρηση στην υγειονομική κρίση και σώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Προχωρήσαμε σε 50 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αφαιρώντας βάρη που ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί πολιτική σταθερότητα, να διασφαλίσει όσα πετύχαμε, να επιταχύνει τη θετική πορεία ανάπτυξης και προόδου.

Από την πρώτη ημέρα, η κυβέρνησή μας στάθηκε δίπλα στους συνταξιούχους που την περίοδο της κρίσης είδαν τους κόπους μιας ζωής να κινδυνεύουν. Προστατεύσαμε άμεσα το διαθέσιμο εισόδημά τους, ενώ καταφέραμε να αυξήσουμε τις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Μειώσαμε τον χρόνο απονομής σύνταξης από 18 μήνες σε 60 ημέρες, στηρίξαμε τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Στόχος μας, να είναι ασφαλείς, να ζουν καλά, να χαμογελούν!

***
230505 NKE Newsletter Footer

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων