Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός – Οριστικό: Και στους άνω των 65 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα

 Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca σε παιδιά 

Και στους άνω των 65 ετών θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κ. Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, διευκρίνισε ότι η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca θα γίνεται στην Ελλάδα και στους άνω των 65 ετών.


«Με τα νέα λοιπόν δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επικαιροποιεί τις συστάσεις στη χώρα μας έτσι ώστε το εμβόλιο της Astrazeneca να χορηγείται σε όλες τις ηλικίες και στους άνω των 65 ετών. Αναμφίβολα η αποδοχή των εμβολίων είναι ικανοποιητική στη χώρα μας, αλλά ακόμα παραμένουν άτομα στις μεγάλες ηλικίες που δεν εμβολιάζονται».

Όπως δήλωσε αρχικά, το εν λόγω εμβόλιο «προέκυψε πως είναι ασφαλές, ανοσογόνο και αποτελεσματικό» και προστατεύει έναντι της σοβαρής νόσου και επιπλέον βοηθάει στο να μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως με βάση την πρώτη μελέτη, μειώθηκαν κατά 85% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία με το εμβόλιο της Pfizer και κατά 94% με το εμβόλιο της Astrazeneca. «Με μία δόση εμβολίου επιτεύχθηκε μείωση των εισαγωγών» ανέφερε χαρατκηριστικά.

«Η δεύτερη μελέτη προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλιο και αφορά σε 7,5 εκατομμύρια πληθυσμό», τόνισε ακόμα η κυρία Θεοδωρίδου και συνέχισε: «Και σε αυτή την περίπτωση έχει ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε άτομα άνω των 70 ετών».