Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ

 


Με ανακοίνωση της η περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει την ένταξη 10 έργων πολιτισμού στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, συνολικής αξίας €11,4 εκατομμυρίων. Μετά την ανακοίνωση η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα δήλωσε:


« Σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα προχωράμε στην υλοποίηση 10 έργων πολιτισμού στις περιφερειακές ενότητες, ύψους €11,4 εκατομμυρίων με ένταξη τους στο ΠΕΠ Πελοποννήσου. 

Από αυτά:

• στην Κορινθία προχωράμε στη στερέωση – αποκατάσταση και ανάδειξη τμήματος του Εξαμιλίου τείχους στα Ίσθμια καθώς και στη στερέωση και αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας και τμήματος δυτικής πτέρυγας κελιών της Μονής Προφήτου Ηλιού Ζάχολης, συνολικού ύψους € 2 εκατ.

• στη Λακωνία προχωράμε στην ανάδειξη – εκθεσιακή περιήγηση στο Παλάτι των Δεσποτών και συντήρηση του ζωγραφικού διακόσμου και λίθινων στοιχείων των ναών, Αγίου Δημητρίου, Παντάνασσας και Ευαγγελίστριας στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά καθώς και στην αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης, συνολικού ύψους €4εκατ.

• στην Αργολίδα προχωράμε στη στερέωση, προστασία και ανάδειξη του ανακτορικού συγκροτήματος των Μυκηνών και στην αποκατάσταση του ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου, συνολικού ύψους €2,9εκατ.

• στην Αρκαδία προχωράμε στην πρώτη φάση της συντήρησης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης, στην αποκατάσταση – στερέωση της πύλης και τμήματος των τειχών του Κάστρου Καρύταινας και στη στερέωση και αποκατάσταση της Μονής Αγίου Νικολάου στο Βαλτεσινίκο, συνολικού ύψους €2,7εκατ.

Σημαντική δουλειά με κόπο φέρνει αποτέλεσμα! Συνεχίζουμε!»

KorkaWebTeam