Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Πρόγραμμα Πληθυσμιακού Ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού και του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Πρόγραμμα Πληθυσμιακού Ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού και του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η διενέργεια προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου με την αυτοκίνητη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και την λήξη του, πραγματοποιήθηκαν στην κινητή μονάδα του Ιδρύματος 1.009 δωρεάν εξετάσεις, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.
Συγκεκριμένα έγιναν 584 μαστογραφίες σε γυναίκες 40 ετών και άνω, και πραγματοποιήθηκαν 425 λήψεις κολποτραχηλικού επιχρίσματος (τεστ Παπανικολάου) σε γυναίκες 25 ετών και άνω.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΤΗΣΠ.Ε.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η διενέργεια προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου με την αυτοκίνητη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στον Δήμο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης.

 Με την ευκαιρία αυτή, είναι υποχρέωσή μας, να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που μας βοήθησαν ενεργά στην προσπάθεια αυτή, ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κύριο Βλάση Τσιώτο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κύριο Χρυσοβαλάντη Μέλλο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ. Διονύσιο και όλους τους ιερείς των ενοριακών ναών του Δήμου, καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό την αιγίδα τής οποίας τελείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Αναστάσιο Γκιολή και τον Εντεταλμένο για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κύριο Αγγελο Χρονά.

Την πλήρη κάλυψη των δαπανών για την πραγματοποίηση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου ανέλαβε με χορηγία τουτο Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο.

Λόγω τής πανδημίας κατεβλήθη ιδιαίτερη προσπάθεια για την ασφάλεια των εξετασθεισών γυναικών αλλά και του προσωπικού τής αυτοκίνητης μονάδας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα και επιβεβλημένα, από τον ΕΟΔΥ, μέτρα. Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και την λήξη του, πραγματοποιήθηκαν στην κινητή μονάδα του Ιδρύματος 1.009 δωρεάν εξετάσεις, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια. Συγκεκριμένα έγιναν 584 μαστογραφίες σε γυναίκες 40 ετών και άνω, και πραγματοποιήθηκαν 425 λήψεις κολποτραχηλικού επιχρίσματος (τεστ Παπανικολάου) σε γυναίκες 25 ετών και άνω.

Για τη διάγνωση των μαστογραφιών ακολουθείται η διαδικασία που ορίζουν οι Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες (EUREF).

 Οι γυναίκες ενημερώνονται για τα αποτελέσματα τους με επιστολή που αποστέλλεται ταχυδρομικώς, όσες γυναίκες έχουν ύποπτα μαστογραφικά ευρήματα καλούνται για περαιτέρω διερεύνηση στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας.

Στις γυναίκες που θα κριθεί απαραίτητη η χειρουργική διερεύνηση του προβλήματός τους, παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής τους στο νοσοκομείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», το οποίο αποτελεί, για το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, νοσοκομείο αναφοράς.

Σε όλες τις γυναίκες που θα κληθούν για περαιτέρω διερεύνηση, τους δίνεται η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, για συστηματική παρακολούθηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (Follow-up), εντελώς δωρεάν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας