Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Δημοσκόπηση Βεργίνα ΤV: Στις 22,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

 
Σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού, την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και για το ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί της Κυβέρνησης απαντά η νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η INTERVIEW, με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη.
Τα εντυπωσιακά ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο αφορούν στην άποψη των πολιτών σύμφωνα με την οποία το 37% πιστεύει ότι ο κορωνοϊός είναι προϊόν εργαστηρίου της Κίνας ενώ απαντούν και στα μέτρα που εφαρμόζονται για τη λειτουργία των καταστημάτων όπου το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν ενθαρρύνουν τη λειτουργία της αγοράς.


Στην ερώτηση μάλιστα για το αν τα περιοριστικά μέτρα κρίνονται απαραίτητα ή πρέπει να αρθούν , το 49% εκτιμά ότι πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους γι αυτό και πρέπει να αρθούν άμεσα.
Μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους που έγινε σε διάστημα από 3 έως 6 Μαΐου πανελλαδικά, ο κ. Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 56% έναντι του κ. Τσίπρα που συγκεντρώνει ποσοστό 20%.

Την ίδια ώρα η συντριπτική πλειοψηφία του 42,6% εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 22,5% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 20,1%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου
ΝΔ 42,6%
ΣΥΡΙΖΑ 20,1%
ΚΙΝΑΛ 6,4%
ΚΚΕ 4,6%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5%
ΜεΡΑ25 3%
ΑΛΛΟ 5,8%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11%
Οι κυβερνητικοί υπουργοί με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα
Πρώτος σε θετικές ψήφους για την αποτελεσματικότητά του αξιολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με βαθμολογία 7,1, ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Υγείας Βασίλης Κικίλιας με βαθμολογία 6,9, στην τρίτη θέση έρχονται ο υπουργός περιβάλλοντος & ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων Μάκης Βορίδης με βαθμολογία 6,6, ενώ με 6,2 αξιολογείται ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Δημοσκόπηση ProRata: Απάντηση-έκπληξη από τους Ελληνες στο πρόωρο άνοιγμα των μπαρ – Διψήφια η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τις δικές τους προτιμήσεις για ποια πράγματα πρέπει να ανοίξουν πρώτα και ποια τελευταία έδωσαν οι Ελληνες στη δημοσκόπηση της εταιρίας ProRata πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες της καραντίνας, από 24 έως 29 Απριλίου.
Όπως δείχνει η έρευνα εάν ήταν στο χέρι τους οι πολίτες θα επέλεγαν να ανοίξουν τελευταία τα μεγάλα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και τα γήπεδα και πρώτα τα μικρά εμπορικά καταστήματα. Ειδικότερα στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν πρώτοι το επόμενο διάστημα», το 66% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, το 42% τα κομμωτήρια και τα κουρεία, το 31% τα πάρκα και οι παιδικές χαρές.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 5%, το ίδιο ποσοστό και το ΚΚΕ. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4%, το Μέρα 25 με 3% και με 2% είναι η Χρυσή Αυγή.

Ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων: Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 55% των πολιτών λέει ότι τον συμπαθεί ή μάλλον τον συμπαθεί ενώ το 39% τον αντιπαθεί ή μάλλον τον αντιπαθεί. Για τον Αλέξη Τσίπρα η συμπάθεια φτάνει στο 35% ενώ ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 58% δηλώνει αντιπάθεια.
Χαμηλό είναι το ποσοστό συμπάθειας για την Φώφη Γεννηματά, στο 23%, σε αντίθεση με πρόσφατη δημοσκόπηση που την έδινε ως την πιο δημοφιλή πολιτική αρχηγό. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έχει ποσοστό συμπάθειας 23% και αντιπάθειας 57%, τον Κυριάκος Βελόπουλο τον αντιπαθεί το 77% και τον Γιάνη Βαρουφάκη το 68%.

Ως προς τη συμπάθεια προς άλλα πολιτικά πρόσωπα, στη Νέα Δημοκρατία ο πλέον συμπαθής είναι ο Νίκος Δένδιας και ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Στέλιος Πέτσας.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πιο δημοφιλής πολιτικός με 41% είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ακολουθούν οι Εφη Αχτσιόγλου, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Κώστας Ζαχαριάδης. Πιο αντιδημοφιλείς οι Γ. Κατρούγκαλος, Ολγα Γεορβασίλη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Γ. Ραγκούσης.
Στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 41% στο σύνολο του δείγματος και 81% στους ψηφοφόρους του κόμματος είναι ο πλέον συμπαθής. Ακολουθεί ο Α. Λοβέρδος με 37% και ο Γ. Παπανδρέου με μόλις 22%.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ