Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά


Κουβαρντάς ο Υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, τίτλος που τώρα πια εξελίχθηκε σε Φτώχειας και Ύφεσης, υπόσχεται χρήματα του Κράτους σε ιδιωτικές εταιρείες κολοσσούς. Ασφαλώς το δημόσιο χρήμα δεν του ανήκει οπότε και εύκολα μετατρέπεται σε πολιτικό εργαλείο επιβίωσης εις βάρος της ανάπτυξης και της ευημερίας του λαού.

Σε μία χώρα που η ύφεση το 2020 ενδέχεται να αγγίξει και το 13%, με κάθε μονάδα απώλειας του ΑΕΠ να μετατρέπεται σε χιλιάδες ανέργους και εξαθλιωμένους της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι καλό οι Υπουργοί του κ.Μητσοτάκη να είναι πιο προσεκτικοί στις υποσχέσεις τους για κρατικό χρήμα. Αν περισσεύει υπάρχουν παραγωγικοί τομείς που μπορούν να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό και την παραγωγή από το να διατίθεται το δημόσιο χρήμα στις ελίτ του παρελθόντος.

Πολύ δε μάλλον, για εταιρείες πάμπλουτων μετόχων που μέχρι εχθές διαφημίζονταν από μέσα ενημέρωσης αμφιβόλου ιδιοκτησίας ως εθνικοί ευεργέτες. Με τόσο πλούτο στη διάθεσή τους οι ισχυροί μέτοχοι θα ήταν καλύτερα να κοιτούν τα του οίκου τους και να μην περιμένουν το άρμεγμα του Κράτους και των φορολογουμένων πολιτών. Ας αφήσουν τις δωρεές, τα φλας και τις μάσκες πατριωτισμού που έφεραν την Ελλάδα στην εξαθλίωση και ας ασχοληθούν με τη διάσωση των εταιρειών τους χωρίς κρατικό χρήμα.

Οι ιδιωτικές εταιρείες δεν είναι μονοπώλια αισχροκέρδειας τις καλές εποχές και κρατικοδίαιτες αγελάδες τις εποχές της ύφεσης χωρίς κανένα ρίσκο. Εκτός αν δεν πρόκειται για ιδιωτικές εταιρείες με κέρδη και ζημίες αλλά για κάτι άλλο.

Η ώρα της φτώχειας των Ελλήνων πλησιάζει όσο δεν αλλάζουμε μυαλά και δεν είναι εποχές για μεταξωτές κορδέλες πια. Τα μεγαλεία της Μεταπολίτευσης, κύριε Υπουργέ, πέθαναν, να μην πεθάνουν και οι Έλληνες για ένα στρατηγικό παραμύθι σε μία εγκληματική πατρίδα...
 

Thedayaftergr