Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΣΥ 05-05-2020 ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΠΕΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΤΡΩΝ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Κόρινθος  06-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 5 Μαΐου όπου εγκρίθηκαν έργα και σύναψη προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν την Π.Ε Κορινθίας.
Ειδικότερα:
-       έγκριση τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του νέου υποέργου «Αποκατάσταση ζημιών λόγω διάβρωσης επί της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών (από Κόρινθο μέχρι τα όρια του Νομού) προϋπολογισμού 2.800.000€.
 
Η παρούσα εργολαβία αφορά σε κατεπείγουσες εργασίες που αφορούν στην
εκτέλεση τεχνικών έργων για την αποκατάσταση / επισκευή των ζημιών που προκλήθηκαν από έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών,  προκειμένου να προληφθούν περαιτέρω καταστροφές και κίνδυνοι, τόσο για το σύνολο των υφιστάμενων υποδομών όσο και για την ασφάλεια των πολιτών.
Οι Δήμοι βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όπου κρίνεται απαραίτητο η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΠΕ Κορινθίας θα προβούν στις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου στην αποκατάσταση των ζημιών και στη θωράκιση του παραλιακού μετώπου.
-       Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για την «Προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ΕΕΛ Αγίων Θεοδώρων και παροχή για τρία (3) έτη υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης» προϋπολογιζόμενης δαπάνης περίπου 800.000€
Όπως τόνισε σχετικά ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, «Τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Αγίων Θεοδώρων, έργο μεγάλο που ταλανίζει την τοπική κοινωνία, έχουμε στόχο ως Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΠΕ Κορινθίας, με τα χρήματα αυτά να καθορίσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, με στοχευόμενες παρεμβατικές ενέργειες σε δομικές υποδομές, με επισκευή υφιστάμενου εξοπλισμού και προσθήκη νέου, με κατασκευή – εγκατάσταση ηλεκτρολογικών πινάκων και αυτοματισμού κ.α.».
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή, για την έντονη συνδρομή του όχι μόνο όσο αφορά στην προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ΕΕΛ Αγίων Θεοδώρων, αλλά και σε κάθε αίτημα του Δήμου όπου στέκεται υποστηρικτής προσπαθώντας για το καλύτερο όπως αυτό απαιτείται.  
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη