Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Πρώτη σε κρούσματα και θύματα οι ΗΠΑ παγκοσμίως από σήμερα στο Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο που οδεύει στη λήξη του. Απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό το Κράτος-Πολιτεία της Νέας Υόρκης δείχνει ανοχύρωτο και παίρνει σειρά στις κατεστραμμένες χώρες της Κίνας, Ρωσίας, Ιράν, Τουρκίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Αγγλίας και Ελλάδας.

Ένας άξονας πού έδειχνε κυρίαρχος στον Πλανήτη επί αιώνες, ο δρόμος του μεταξιού, σπάζει σε κομμάτια στη μάχη του COVID-19. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο πια.

Η Ελλάδα διά των θεσμών της Εξοχότητας ΠτΔ, της Βουλής των Ελλήνων και της Κυβέρνησης διά του αρμοδίου Υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να αναρτήσει τη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε συνέχεια αυτών της Ιταλίας και της Ισπανίας που προηγήθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης. 

Μία στρατηγική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας που επί Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ολοκληρώθηκε καθώς ήταν απασχολημένος με την πάλαι ποτέ ανερχόμενη Κίνα και την Gold Visa είναι βέβαιο ότι θα αναδειχθεί στη νέα εποχή. Εξάλλου και ο αγωγός East Med που εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν πολύ ενοχλητικός για τους δωρητές του Κράτους του κ.Μητσοτάκη.

Με τις ΗΠΑ μόνη υπερδύναμη στον 21ο αιώνα τουλάχιστον, τη Ρωσία να λιμοκτονεί με την πτώση της τιμής του πετρελαίου και φυσικού αερίου και την Κίνα να εγκλωβίζεται στα αιώνια τείχη της και πάλι η γέφυρα ΗΠΑ-Ευρώπης ανακατασκευάζεται. Όσοι επενδύσουν στον ανανεωμένο άξονα Δύσης Ανατολής θα είναι κερδισμένοι αναμφίβολα.

Υπομονή λοιπόν στην πληγείσα Πολιτεία της Νέας Υόρκης και το τέλος του Πολέμου έρχεται. 

Τα συλλυπητήρια στον παραμείναντα λόγω παρατάσεως Πρέσβη των ΗΠΑ, κ.Πάιατ.

Ουαί τοις ηττημένοις.

Λ.ΚΑΛΑΜΑΡΑ
thedayaftergr.blogspot.com