Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: 72 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 2081 συνολικά – Στους οι 93 νεκροί

Κορωνοϊός: 72 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 2081 συνολικά - Στους οι 93 νεκροί


Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, ανήλθαν στα 2.081 ενώ το σύνολο των νεκρών έφτασαν τους 93  σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είχαμε 72 επιπλέον κρούσματα, και 3 νέους θανάτους ενώ σημείωσε πως από το σύνολο των ασθενών 75 άτομα είναι διασωληνωμένα (60 άνδρες και 15 γυναίκες).
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή του ενημέρωση συμπλήρωσε ότι οι θανόντες έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 72 χρόνια, με το 90% να έχει υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά, 37.344 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί. 
«Η ζωή κερδίζει και συνεχίζεται» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.
Ένας 87χρονος κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής στο Θριάσιο, με τον θάνατό του να δηλώνεται το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θανών είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό κι αντιμετώπιζε με χρόνια νεφρική νόσο.
Σχετικά με τις εικόνες εξόδου των πολιτών που παρατηρούνται, λόγω και του καλού καιρού, ο κ. Τσιόδρας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση γίνεται με καθυστέρηση περίπου 15 ημερών και αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο και για την επάνοδο από τα περιοριστικά μέτρα.
Αν τώρα δεν συμπεριφερθούμε σωστά, αν πούμε «τελείωσε» και πανηγυρίσουμε, σε 15 ημέρες θα δούμε τις συνέπειες, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε: Με επιστημονικό τρόπο θα βγούμε από αυτό το δρόμο με τις στροφές και θα μπούμε στη λεωφόρο της κανονικότητας.
Αύριο, αντί της καθιεωρωμένης ενημέρωσης από τον κ. Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδιαλιά, θα υπάρξει γραπτή ανακοίνωση.