Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

"Μάχες" στο Κρανίδι για μία σακούλα τρόφιμα - Πήραν δείγματα από κάτοικους- «Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα» λέει ο Χαρδαλιάς

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/04/xardalias-500-2-960x599.jpgΚορωνοϊός - Κρανίδι: Απίστευτες εικόνες με μετανάστες να δίνουν «μάχη» για μία σακούλα τρόφιμα

«Μάχονται» για μια σακούλα τρόφιμα οι πρόσφυγες που βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι.
Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πρόσφυγες τρέχουν στο σημείο διανομής των τροφίμων από την αρμόδια ομάδα του ΕΟΔΥ και ο ένας πάνω στον άλλον στοιβάζονται για να αρπάξουν τις σακούλες μέσα από τα κουτιά με τις προμήθειες.

 
Ενσωματωμένο βίντεο 

Δευτερόλεπτα αργότερα το κλιμάκιο διακρίνεται να αποχωρεί από το σημείο.

Ανησυχία στο χωριό, πήραν δείγματα από κάτοικους- «Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα» λέει ο Χαρδαλιάς

Στα 177 ανέρχονται τα δείγματα που ελήφθησαν από το Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή μετά τα 151 κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ωστόσο ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε.
«Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη Δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα» τόνισε.