Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Ημέρα της Γης 2020: Εικονικό ταξίδι στους ασυναγώνιστους προορισμούς της Ελλάδας!


Παγκόσμια Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.
Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».
Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόνελ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.
Σήμερα, η Ημέρα της Γης έχει φτάσει σε περισσότερες από 190 χώρες και γιορτάζεται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο. H Google γιόρτασε με το δικό της doodle την ημέρα.
Ένας καθαρός και υγιής πλανήτης είναι αυτός τον οποίο κάθε πολίτης του κόσμου θέλει να ανακαλύπτει μέσα από το ταξίδι. Σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει ανάγκη να κρατήσει ζωντανό το όνειρο, το DiscoverGreece έφτιαξε ένα βίντεο αφιερωμένο στους προορισμούς της πανέμορφης χώρας μας, έστω κι αν προς το παρόν τους βλέπουμε μένοντας σπίτι. Οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας είναι ανεπανάληπτες και μας περιμένουν.