Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Τοποθέτηση Γίωργου Ψυχογιού στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις»



Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Ο κος Ψυχογιός επεσήμανε ότι είχε προετοιμαστεί και βρισκόταν σε διαδικασία διαβούλευσης από την προηγούμενη κυβέρνηση, αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία. Τόνισε ότι η νομοθεσία που αφορά τους κανόνες, τις δικλείδες και
τις προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να τίθενται για τον έλεγχο, την κατοχή, απόκτηση και χρήση των όπλων, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ρυθμίζει θέματα, στρεβλώσεις και εμπόδια. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι σύννομες και τακτοποιημένες διαδικασίες και επιβραβεύονται οι υγιείς και οργανωμένες συλλογικότητες, όπως οι Αθλητικοί Σύλλογοι Σκοποβολής ως προς την απόκτηση και χρήση όπλων, φυσιγγίων και λοιπών υλών.
Ο βουλευτής έκανε ειδική αναοφορά στον Όμιλο Αθλητικής Σκοποβολής Κορινθίας και την πολύπλευρη δραστηριότητά του, ενώ αναφέρθηκε και στις προτάσεις που έχει καταθέσει η Σκοπευτική  Ομοσπονδία Ελλάδος και οι οποίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, διότι είναι στοχευμένες και μελετημένες και αξίζει να  ενσωματωθούν. Ιδίως με την προοπτική της διοργάνωσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τα αγωνίσματα όπλων χειρός στην Κόρινθο το 2022 είναι σημαντικό να διευκοληθούν οι διαδικασίες, ούτως ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κος Ψυχογιός ανέφερε: “Θεωρούμε, λοιπόν, ότι είναι στη θετική κατεύθυνση οι διατάξεις αυτές και κλείνω λέγοντας ότι τα όπλα δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να υπάρχει ευθύνη, λογοδοσία και κριτήρια για το ποιος θα παίρνει και κυρώσεις σε αυτούς οι οποίοι τα χρησιμοποιούν εκτός πλαισίου που ορίζει ο νόμος.”


Ψυχογιός Γεώργιος