Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ο ΗΓΕΜΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει περάσει ήδη στην ιστορία με την δυναμική και αποφασιστική στάση του στο ζήτημα της ελευθερίας και της υγείας των Ελλήνων. Με απαράμιλλη αποφασιστικότητα αποφάσισε και διέταξε προληπτικά για να μπορέσει η ελληνική κοινωνία να γλιτώσει τα χειρότερα. Πριν ακόμα η καμπύλη πάρει την ανοδικά πορεία, πριν ακόμα μετρήσουμε θύματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να τιμωρήσει συλλογικά τους πολλούς για τα ατομικά παραπτώματα λίγων. Μπορεί οι αποφάσεις του να δυσαρέστησαν μία μειοψηφία πολιτών αλλά η άλλη μειοψηφία συμπολιτών μας την προκάλεσε για τον ίδιο παράλληλα με την υγιή επιστημονική γνώση όπως δήλωσε στο twitter ο Κ.Μητσοτάκης. Τα αποτελέσματα των αποφάσεών του στη ζωή μας θα φανούν προοδευτικά και η ιστορία θα τον κατατάξει στην πρέπουσα κατηγορία ηγετών με το πέρας της εξουσίας του και αναλόγως του αποτελέσματος. Όπως ακριβώς κατέταξε τον ανεκδιήγητο Αλέξη Τσίπρα για τη διακυβέρνηση του 2015-19 που πίστευε, έτσι του έλεγαν, ότι θα κυβερνούσε επί δεκαετίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να λάβει ιστορική πολεμική απόφαση, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ιωάννης Μεταξάς, σε ποιο στρατόπεδο θα βάλει την Ελλάδα στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο που ήδη διεξάγεται. Έναν Πόλεμο με αόρατο εχθρό που γνωρίζει όμως σύνορα ως προς τα πεδία μαχών και σήμερα αυτά είναι η Κίνα, η Η.Π.Α., η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και δεν μένει να δούμε ποια άλλα θα προστεθούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ταχύτητα και αποφασιστικότητα έλαβε τις αποφάσεις του και ανέλαβε την ευθύνη της πράξης του. Ευχόμαστε να μην κάνει και την Ελλάδα η απόφαση του αυτή ένα νέο πεδίο μάχης με την αντεπίθεση της άλλης πλευράς του πολέμου, του αόρατου εχθρού. Στην απόφασή του ταυτίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ένας άλλος ηγέτης με χιλιάδες οπαδούς και η Φώφη Γεννηματά του παλαιού κραταιού ΠΑΣΟΚ μαζί με τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς λίγο έως πολύ.

Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που καλούνται να υπογράψουν οι Έλληνες είναι σαφές. Περιορισμός στις οικείες τους μέχρι νεωτέρας που δεν αναμένεται στους επόμενους μήνες, πιθανά πιο σκληρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, συμβίωση γενεών σε περιορισμένο χώρο, περιορισμένη άθληση προς το παρόν για τους ενήλικες και μηδενική για τα παιδιά, επιδοματικό εισόδημα 500 ευρώ σταδιακά για περισσότερους, αποκλεισμό συνόρων από κάποιες χώρες προοδευτικά με ενδεχόμενο και τον πλήρη αποκλεισμό της Ελλάδας, μία οικεία για τον καθένα σε πόλεις ή χωριά και έλλειψη άδειας εξόδου για ατομική προσευχή από τους κωδικούς ελευθερίας.  Όλα δείχνουν μονόδρομος. Όλα για το καλό μας για την προστασία γερόντων και νέων. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι ειλικρινής στη θέση του και στην τοποθέτηση τής Ελλάδας στο παγκόσμιο στερέωμα.

Οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σκληρές όπως σκληρός είναι και ο εχθρός μας και η τήρηση των αποφάσεων μοιραία πέρασε στις κατασταλτικές δυνάμεις της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού, αρχικά. Η παγκόσμια ιστορία και κοινωνιολογία έχει αποδείξει ότι πάντα υπάρχουν οι αναρχικοί, οι κοινωνικά διαφωνούντες και οι αντιρρησίες συνείδησης. Εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως μεγάλος ηγέτης αναμφισβήτητα πήρε ένα ρίσκο και του αξίζουν συγχαρητήρια γα την τόλμη του. Αν και ο κ.Τσιόδρας, ο επιστημονικός "Στρατηγός" αυτού του πολέμου δεν φάνηκε ένθερμος οπαδός αυτής της εθνικής στρατηγικής-καραντίνας, καθώς και πολλά άλλα Κράτη και επιστήμονες ο κ.Μητσοτάκης προχώρησε το δρόμο της εθνικής σωτηρίας μας. 

Ασφαλώς θα χρειαστεί τώρα πρόστιμα και περισσότερα κατασταλτικά μέτρα όσο η θεραπεία του ιού Coronavirus δεν θα εμφανίζεται και όσο οι ανυπάκουοι θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Η ιστορία και πάλι έχει αποδείξει τις λύσεις που δεν είναι άλλες πια από την περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση και γιατί όχι τη σύλληψη και φυλάκιση των αντιδραστικών αργότερα για αντικοινωνική συμπεριφορά και ανυπακοή των εντολών του Ηγεμόνα. Ποιος διαφωνεί; Αν μάλιστα ο αριθμός των ανυπάκουων μεγαλώσει στο μέλλον η ιστορία και πάλι έχει δώσει τη λύση με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα καταναγκαστικά έργα. Για το καλό των περισσοτέρων, για την προστασία της υγείας γερόντων και νέων, για έναν ισχυρό Ηγεμόνα, για μία ισχυρή Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε και οφείλουμε να εκτελέσουμε την εντολή του για ένα καλύτερο αύριο που ακόμα δεν μας το έχει περιγράψει. Μάλλον μας κρύβει ως έκπληξη τις υγείες επιστημονικές συμβουλές των κοινωνιολόγων και των ψυχολόγων για το αύριο μας. Σημαντική είναι και η ενίσχυση της άμυνάς μας, ενός ισχυρού Κράτους που δυστυχώς νοσεί βαριά ακόμα και σήμερα μετά από τόσες ημέρες πολέμου. Τα νοσοκομεία ακόμα και αυτό της "Σωτηρίας" μας εμφανίζεται με ελλείψεις, ενώ έχουμε μία πολλή μικρή αύξηση των κλινών ΜΕΘ από 565 σε 685 δημιουργώντας απορία για την κατάσταση αυτή και την πιθανή ανάγκη για χιλιάδες κλίνες ΜΕΘ για να μη φθάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε ζωντανούς ως νεκρούς, όπως στον ατυχή πόλεμο της Ισπανίας και της Ιταλίας. Φυσικά σε ένα Κράτος που λεηλάτησε η μεταπολιτευτική ολιγαρχία διακομματικά, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ξανά ΝΔ για την κατάσταση που  έχει το κράτος και την αδυναμία βελτίωσής του σε σχέση με τα κατασταλτικά μέτρα, είναι εύκολη η εξήγηση.

Όλα αυτά είναι παρελθόν και ο πόλεμος διεξάγεται κανονικά. Την ιστορία θα τη γράψει ο νικητής και όλοι ευχόμαστε η Ελλάδα να είναι στο πλευρό των νικητών που μας έβαλαν Μητσοτάκης με Τσίπρα και Γεννηματά και ακολουθούντες Βελλόπουλο, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα. Γιατί αλλιώς μαύρο φίδι θα μας φάει, την πλειοψηφία των Ελλήνων τουλάχιστον, που δεν έχουν την πολυτέλεια να χτενίζονται και να εμφανίζονται στα τηλεοπτικά κανάλια πληροφόρησης του Κράτους του Κ. Μητσοτάκη, να συμμετάσχουν στα τηλεοπτικά πάρτι στην υγειά μας, να μας ενημερώνουν για το καλό μας ή το καλό τους, μικρή διαφορά έχει πια. Ενωμένοι λοιπόν όλοι πίσω από τη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση για την τελική νίκη. 

Στην υγειά μας, ρε παιδιά! 

Thedayaftergr