Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά

Βελτιωμένος στο δεύτερο διάγγελμα ο Έλληνας Πρωθυπουργός δείχνει να κατανοεί καλύτερα τον "πόλεμο", που πλέον δρομολογείται για μήνες αντί του διμήνου αρχικά. Ίσως σε αυτό να υπολογίζει και τα νέα από τη μόνη παγκόσμια δύναμη των ΗΠΑ για κλινική δοκιμή του εμβολίου κατά του ιού Coronavirus και ενδεχόμενη μαζική παραγωγή το Σεπτέμβριο.

Ως προς την επόμενη ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αναποφάσιστος τελικά, με το να προτάσσει ταυτόχρονα το στρατόπεδο της ευημερίας αλλά και της έγκλειστης αστυνομοκρατίας ως πιθανό μοντέλο ζωής. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, πλην εκείνων που συνεχίζουν να εργάζονται για το κοινό καλό, παραμένει σπίτι υιοθετώντας το "Μένουμε σπίτι" για την αυτοπροστασία του και με περιορισμένες εξόδους για να μη νοσήσει ψυχικά, ο Πρωθυπουργός δείχνει να υιοθετεί εικόνες αμφιβόλου γνησιότητας περί πλημμύρας κόσμου σε πλατείες που μεταδίδονται από τα γνωστά κανάλια παραπληροφόρησης, απειλώντας τον ελληνικό λαό με το κακό της "φυλάκισης εντός οικίας", για το καλό του φυσικά! Στην κατεύθυνση αυτή σπρώχνουν και ενημερώσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ που μας βομβαρδίζουν με την ιταλική φάλαγγα των νεκρών, θυμίζοντας άλλες εποχές του 20ού αιώνα.

Σημαντική είναι η ενίσχυση του συστήματος υγείας που όφειλε να έχει γίνει εδώ και χρόνια κύριοι Μητσοτάκη και Τσίπρα, Γενηματά και λοιποί αρχηγοί και όχι ηγέτες, σημαντική και η αναφορά σε δωρητές, παρόντες και απόντες σ'αυτό το εθνικό προσκλητήριο "πολέμου". Αξιέπαινη και η οικονομική αναγνώριση από το Κράτος των δημοσίων υπαλλήλων με μπλε και πράσινες στολές, χωρίς αναφορά όμως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στους αστυνομικούς και στρατιώτες που φυλάνε τα σύνορά μας στον Έβρο και οι οποίοι απέκρουσαν την πρώτη ασύμμετρη επίθεση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος επιτυχημένα και συνεχίζουν παρά τον εχθρικό ιό.

Ηχηρές απουσίες αναφοράς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ''Μένουμε Σπίτι" αλλά "Τι Κάνουμε Σπίτι" εκτός από την αναφορά του στο προηγούμενο διάγγελμά του; Καμία αναφορά για τα ηλεκτρονικά σχολεία που οφείλουν να αρχίσουν σύντομα και οι μαθητές να κάτσουν στα ηλεκτρονικά θρανία, καμία αναφορά στα ξενοδοχεία που έκλεισαν με το ''αποφασίζω και διατάζω'' του Υπουργού Χάρη Θεοχάρη, καμία αναφορά για την αξιοποίηση των 12 δισ. της ΕΚΤ και πολλών άλλων δημιουργικά πέρα από επιδόματα, καμία αναφορά για το παγκόσμιο γκρέμισμα της τιμής του πετρελαίου που καθορίζει την οικονομία και τη ζωή μας. Το κυριότερο όλων καμία αναφορά στον κοινωνικό ρατσισμό όσων βγαίνουν από το σπίτι για το μοναχικό περίπατο ή τρέξιμο που ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Όσο για το Σαββατοκύριακο η εκτίμηση είναι ότι ήδη το Βαθύ Κράτος της fake προπαγάνδας που ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενορχηστρώνει στημένα ρεπορτάζ ανθρώπων σε παραλίες με υπερπροβολή για να δικαιολογήσει την απόφαση της κεντρικής εξουσίας για φυσικό και ψυχικό εγκλεισμό με αστυνομοκρατία και στρατοκρατία στους δρόμους. Το όνειρο της μίας πλευράς του πολέμου για την επόμενη ημέρα.

Λοιπόν, θα νικήσουμε αλλά για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί, οφείλουμε να αποφασίσουμε σε ποια πλευρά του πολέμου είμαστε. Με τις Μπλε και Πράσινες στολές της υγείας, φυσικής, ψυχικής και κοινωνικής ή με τις Μπλε και Πράσινες στολές έξω από το σπίτι μας να συλλαμβάνουν τους ελεύθερους πολιορκημένους μετά τις καταδόσεις των χαφιέδων της χθεσινής και της επόμενης μέρας;

Ας ευχηθούμε να ακούσουμε την απόφασή του στο καθιερωμένο τρίτο διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα.
 

Thedayaftergr