Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του εμβληματικού αγωνιστή Μανώλη Γλέζου

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/07/manolis-glezos-500.jpg
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του εμβληματικού αγωνιστή Μανώλη Γλέζου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη ένα σύμβολο του αδάμαστου φρονήματος του ελληνισμού με πολυσχιδή εθνική, κοινωνική, κοινοβουλευτική και πολιτική δράση τα τελευταία 80 έτη. Ο Μανώλης Γλέζος κατάκτησε από πολύ  νέος μια θέση στην ελληνική ιστορία πρωταγωνιστώντας μαζί με τον Λάκη Σάντα σε μία εκ των πρώτων αντιστασιακών πράξεων στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Με την τόλμη τους να κατεβάσουν, τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του ιερού βράχου της Ακρόπολης, τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941,  αποτέλεσαν πανευρωπαϊκά πρότυπα δράσης απέναντι στη ναζιστική θηριωδία.
Ο Μανώλης Γλέζος στη μακρά δημόσια πορεία του υπερασπίστηκε με θάρρος, γενναιότητα και κόστος τις αρχές και τις ιδέες του. Με δυναμισμό πρόβαλε στην μακρά πολιτική διαδρομή του τις απόψεις του, κοσμώντας τα έδρανα του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα συνέβαλε αποφασιστικά στην προώθηση ενός αιτήματος που ενώνει όλους τους Έλληνες. Μάλιστα μέχρι πέρυσι συνεργαζόταν με τη Βουλή για θέματα ενημέρωσης αλλά και διεκδίκησης των οφειλών.
Ο θάνατός του αποτελεί μια μεγάλη απώλεια, καθώς για δεκαετίες υπήρξε το ζωντανό παράδειγμα ήθους, μαχητικής συμμετοχής στα κοινά και του αγώνα για την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο Μανώλης Γλέζος πέρασε σήμερα στην ιστορία των σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης