Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Κλείνουν σχολεία στην Αθήνα – Δείτε ποια είναι

Κορονοϊός: Κλείνουν σχολεία στην Αθήνα – Δείτε ποια είναι
Τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού εμφανίστηκαν στην Ελλάδα. Σήμερα (27/2) σημειώθηκε το πρώτο στην Αθήνα με νεαρή γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αττικόν. Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Metropolitan» όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονοϊό.
 Με αφορμή την εμφάνιση του ιού το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού θα μείνουν προληπτικά κλειστά. Κλειστό θα μείνει και το νηπιαγωγείο « Ι. Μ. Καρράς».

Σύζυγος διευθυντή του Αλαφούζου το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα
Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορονοϊό.
Η κόρη της 40χρονης τραπεζικού βρίσκεται μαζί με συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών σε εκδρομή στο Λονδίνο. Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, και μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, έφυγε για Λονδίνο. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις στη Βρετανική πρωτεύουσα και θα κριθεί αν θα επιστρέψει ή όχι στην Αθήνα.
Η διοίκηση του Κολεγίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών πληροφορώντας για το συγκεκριμένο γεγονός και χωρίς να αναφέρει ζήτημα λήψης μέτρων. Ειδικότερα, στη σχετική ενημέρωση σημειώνεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών του Κολεγίου διαγνώστηκε θετική στον νέο Κορονοϊό Covid 2019.
"Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία" αναφέρει η σχετική επιστολή προς τους γονείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλαβαν όλοι οι γονείς ενημέρωση, κάτι που προκάλεσε σύγχυση.
H επιστολή του Κολλεγίου

Στην Τράπεζα Πειραιώς δούλευε η 40χρονη

H Tράπεζα Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει πως ενημέρωσε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι εργαζόμενός της στο κτήριο της οδού Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.
Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

Απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.

Εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της».
fosonline.gr