Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0: Προβάδισμα πρόκρισης με αμφισβητούμενο πέναλτι

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0: Προβάδισμα πρόκρισης με αμφισβητούμενο πέναλτι (vids)
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 2-0 του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Τούμπας, ανοίγοντας το σκορ με αμφισβητούμενο πέναλτι. 

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε ορμητικά με σαφώς επιθετικότερες διαθέσεις μετά και την ήττα από τον ΠΑΟ πριν τρεις μέρες. Όμως η πρώτη καλή και σημαντική ευκαιρία ανήκε στον ΠΑΟ. Στο 15' ο ΠΑΟ πλησίασε στο γκολ με επιθετική ενέργεια των Μακέντα και Χατζηγιοβάνη που κατέληξε σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Κουρμπέλη, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.

Στο 30' πάλι ο Κουρμπέλης είχε τελική, με σουτ άστοχο ψηλότερα από την εστία του Πασχαλάκη.
Τρία λεπτά αργότερα ο Πέλκας από πάσα του Μπίσεσβαρ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ινσούα και το πέναλτι που καταλόγισε ο Ελβετός διαιτητής, μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια ένα λεπτό αργότερα. Στη συγκεκριμένη φάση ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, καθώς στο ριπλέι φάνηκε πως ο Αργεντινός μπακ των «πράσινων» βρήκε πρώτα τη μπάλα και μετά είχε επαφή με τον Πέλκα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τελικό σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 44' που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκινησε με κυριαρχικές διαθέσεις και στο 49' είχε τελική με ωραίο γωνιακό σουτ που έδιωξε ο Διουδης με πλονζόν.
Στο 56' ο ΠΑΟ έδειξε τα «δόντια» του, αλλά το σουτ του Νάγκι έφυγε άουτ. Ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε αλλαγή με την είσοδο του Λάμπρου στο 62' και ο Κατερινιώτης επιθετικός στο επόμενο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μπερδεύτηκε κι έχασε τον έλεγχο της μπάλας σε πολύ καλή θέση. Ο ίδιος παίκτης έχασε στο 71' ακομα μεγαλύτερη ευκαιρία πλασάροντας τον Διούδη που έδιωξε σωτήρια με το πόδι σε κόρνερ.
Ομως στο 72' ο Βαρέλα βρήκε λύση και με καρφωτή κεφαλιά σε φάουλ του Βιεϊρίνια, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού γράφοντας το 2-0. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να βομβαρδίζει την εστία του Διούδη και στο 80' πάλι ο Λάμπρου έχασε τρίτη προσωπική ευκαιρία για ένα γκολ και λίγο αργότερα μια ακόμα.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Πέλκας (62’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (82’ Άκμπομ)
Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Ανουάρ (77’ Δώνης), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (54’ Νάγκι), Ζαχίντ, Μπουζούκης (81’ Περέα), Μακέντα.

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος ολοκληρώνονται την Πέμπτη (6/2) με τον Άρη - Ατρομήτος (19:00).
Ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας για τον Άρη με τον Ατρόμητο στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα για τους κίτρινους προς την διεκδίκηση - και κατάκτηση - του τίτλου.  

Για να συμβεί αυτό ο Άρης θα πρέπει να παίξει τέσσερα πολύ καλά παιχνίδια, να φτάσει στον τελικό και εκεί να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Ο δρόμος εννοείται πως ακόμα είναι μακρύς και εννοείται πως είναι και δύσκολος.
Το πρώτο από τα πέντε βήματα για τον πρώτο τίτλο μετά από 50 χρόνια θα γίνει αύριο. Ο Άρης βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, το έδειξε και με τον Πανιώνιο, αλλά σήμερα το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι μια… άλλη ιστορία.
Η δίψα του κόσμου για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας είναι δεδομένη, είναι μεγάλη, όπως και το κίνητρο των παικτών που θα παλέψουν για να… ξεδιψάσουν τον κόσμο.
Προσοχή, όμως, μην από αυτή τη δίψα και το μεγάλο κίνητρο δημιουργηθούν προβλήματα. Ο Άρης οφείλει να παίξει με καθαρό μυαλό απέναντι στον Ατρόμητο σήμερα, να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό στο γήπεδο, να είναι κυνικός, να είναι αποτελεσματικός και να μη βιαστεί.
Η πρόκριση κρίνεται σε διπλά παιχνίδια, απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο, δίχως βιασύνες. Είναι δεδομένο ότι όποιος βιαστεί, θα σκοντάψει.
Οι κίτρινοι πρέπει να σήμερα να προστατεύσουν την εστία τους και θα κυνηγήσουν μια καθαρή νίκη απέναντι σε μια ομάδα που σαφώς είναι στα μέτρα τους, αλλά προφανώς είναι πολύ καλύτερη από τον Πανιώνιο.
Το κύπελλο είναι στόχος, όχι εμμονή. Τουλάχιστον έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίζουν οι παίκτες και ο Μίχαελ Ένινγκ, αλλά είναι σαφές ότι σε αυτά τα παιχνίδια είναι αναγκαίο να δουν τον αντίπαλο με τα μάτια των οπαδών τους…