Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Στην Αθήνα η 14η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου (Athens Marriott Hotel 19-21/2/2020)

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Η 14η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου, πραγματοποιείται στην Αθήνα με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα Κοινοβούλια χωρών της Μεσογείου, περιφερειακών Κοινοβουλίων, αλλά και διεθνών Οργανισμών και άλλων εταίρων.
Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί αύριο, 20 Φεβρουαρίου, στις 10:00, από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα. Μηνύματα θα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. António Guterres.
Στην Ολομέλεια θα συζητηθούν τα θέματα των τριών μόνιμων Επιτροπών της
Συνελεύσεως, όπως οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και θέματα ασφάλειας στην περιοχή Μέσης Ανατολής - Β. Αφρικής (MENA Region), η καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής, η σημασία της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ευρωμεσογειακής περιοχής, η κλιματική αλλαγή, η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου, θα παρουσιαστούν οι εργασίες της 1ης Μόνιμης Επιτροπής Πολιτικής Συνεργασίας και Ασφάλειας για το έτος 2020, με βασικούς εισηγητές τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ιορδανίας κ. Atef Al Tarawneh, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Συνδέσμου Αραβικών Χωρών κ. Hossam Zaki και τον Καθηγητή κ. Χάρη Παπασωτηρίου.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν, με την παρουσίαση της 2ης Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής, Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής συνεργασίας για το έτος 2020, με βασικούς εισηγητές τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή Βορίδη, την Αναπλ. Γεν. Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Isabelle Durant,   τον Συντονιστή Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών κ. Gaetano Leone και τον Επόπτη Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Χρήστο Ζερεφό.
Την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την παρουσίαση των εργασιών της 3ης Μόνιμης Επιτροπής για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κι αμέσως μετά το πέρας των εργασιών θα γίνει η τελετή απονομής Βραβείων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου για το 2019.
Η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου θα ολοκληρωθεί με την τελετή παράδοσης της Προεδρίας.
Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου:
 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης