Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Superleague: Οριστικό! Ξεκινάει το πρωτάθλημα - Την Κυριακή (5/1) το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Τέλος η αποχή των διαιτητών: Την Κυριακή (5/1) το Ολυμπιακός - ΠαναθηναϊκόςΜετά από συνεχόμενες αναβολές, οι διαιτητές έλαβαν τελικά την απόφαση να συμμετάσχουν κανονικά στους αγώνες της 17ης αγωνιστικής της Superleague, με το πρωτάθλημα να διεξάγεται βάσει προγράμματος, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Μετά από ψηφοφορία μέσω e-mail και των 76 διαιτητών που συμμετέχουν στους αγώνες της λίγκας, βγήκε… λευκός καπνός ώστε να μην ισχύσει η αποχή που είχαν ανακοινώσει για τα πρώτα ματς του 2020.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν έγινε γνωστό. Εκείνο που βάρυνε στην απόφαση της πλειοψηφίας ήταν οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης, αφού οι διαιτητές κινδύνευαν με αγωγές και αξίωση αποζημιώσεων.
Το μόνο ουσιαστικό που κέρδισαν ήταν η δημόσια καταδίκη κάθε μορφής βίας ή απειλής εναντίον τους από το Δ.Σ. της Super League, καθώς και η δέσμευση της πλειοψηφίας των ΠΑΕ ότι «θα συζητηθεί το πλαίσιο των δημόσιων δηλώσεων και των αναρτήσεων στο διαδίκτυο» κατά των διαιτητών.

Ως εκ τούτου, θα διεξαχθούν κανονικά και τα ντέρμπι της αγωνιστικής, καθώς το Σάββατο είναι προγραμματισμένο το Άρης – ΠΑΟΚ και την Κυριακή το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, το οποίο και θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 04/01
17.15 ΟΦΗ – Βόλος
19.30 Άρης – ΠΑΟΚ
20.00 Ατρόμητος – Αστέρας
Κυριακή 05/01
15.00 ΑΕΚ – Παναιτωλικός
17.15 Ξάνθη – ΑΕΛ
17.15 Πανιώνιος – Λαμία
19.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός