Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ραγδαίες εξελίξεις: Τέλος ο Ζαγοράκης από την ΝΔ – Έρχεται νόμος για να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ, Ξάνθη!

Ο εκβιασμός πέρασε: «Ξεπλένουν» τον ΠΑΟΚ και την πολυϊδιοκτησία | in.gr

Τελικά ο εκβιασμός του ΠΑΟΚ πέρασε και η κυβέρνηση υποχώρησε μπροστά στις απειλές σε βάρος βουλευτών. Όπως σας είχε προαναγγείλει από χθες το in.gr, συγκεκριμένοι πολιτικοί παράγοντες, βουλευτές και ευρωβουλευτές εκβιάστηκαν από τον ΠΑΟΚ, μετά το πόρισμα – κόλαφος της ΕΕΑ που τον οδηγούσε σε υποβιβασμό, μαζί με την Ξάνθη, για την πολυϊδιοκτησία.
Η κυβέρνηση υποχώρησε στον εκβιασμό και την ίδια στιγμή που θέλησε να επιδείξει πυγμή, διαγράφοντας τον Θόδωρο Ζαγοράκη από τη ΝΔ, ανακοινώνει και αλλαγή του νόμου. 
Την διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πριν από λίγο.

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/01/ZAGORAKIS-THEODOROSD-NDS.jpg
«Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.  Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας.
«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.
Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.
Είχε προηγηθεί το βράδυ της Δευτέρας η έντονη αντίδραση αναμένεται από τον Θοδωρη Ζαγοράκη αναφορικά με την εισήγηση περί υποβιβασμού της ΕΕΑ για τον ΠΑΟΚ.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στην δήλωση του καταφέρεται σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη και  προειδοποιεί ότι αν αυτή η απόφαση ισχύσει τότε θα ανεξαρτητοποιηθεί από Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Ηταν φανερό από χθες ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Ξεκίνησε με την εντελώς λανθασμένη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη και συνεχίστηκε  με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Θ. Ζαγοράκη ο οποίος απείλησε με αποχώρηση από τη ΝΔ (όχι με παραίτηση από την πλουσιοπάροχη θέση του ευρωβουλευτή).
Μάλιστα, οι πληροφορίες που ήταν εν γνώσει του In.gr έλεγαν ότι με παρέμβαση και καθοδήγηση του Γ. Γεραπετρίτη, έγινε αυτή η δήλωση που ουσιαστικά «αθώωνε» τον ΠΑΟΚ.
Και ήρθε η σημερινή εξέλιξη για να επιβεβαιώσει ότι ο εκβιασμός πέρασε:
Σύμφωνα με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, «με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού»
Τι κάνει δηλαδή η κυβέρνηση; Τρία τραγικά πράγματα:
1.       Παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και προαναγγέλλει μια ρύθμιση εκτός πραγματικότητας μόνο και μόνο για να διασωθεί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.
2.       Παρεμβαίνει στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και στην απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στέλνει ένα σαφές μήνυμα: Να μην ισχύουν οι αποφάσεις και οι παρανομούντες να παρανομούν χωρίς κανένα κόστος. Στέλνει το μήνυμα σε όσους παίρνουν αποφάσεις τηρώντας απαρέγκλιτα τους νόμους, να παρανομούν γιατί έτσι περνά ο εκβιασμός που έγινε καθώς και το bullying που ξεκίνησε με τρόπο απροκάλυπτο από χθες το απόγευμα.
3.       Το τρίτο και πολύ σημαντικό είναι ότι με τη νομοθετική παρέμβαση που προετοιμάζει η κυβέρνηση, μια παρέμβαση «πλυντήριο» στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, στέλνεται κι ένα ακόμη επικίνδυνο μήνυμα: Λέει σε όλους «αγοράστε όποια ομάδα θέλετε, η πολυμετοχικότητα δεν είναι τίποτε και δεν τιμωρείται». Μα με τον τρόπο αυτό εκτός από ωμή παραβίαση των νόμων και όποιας ηθικής μπορεί να υπάρχει,  έχουμε και σαφέστατη αλλοίωση του ελληνικού πρωταθλήματος. Οποιος θέλει, όποιος αισθάνεται ισχυρός και όποιος μπορεί, έχει το δικαίωμα να αγοράζει μια ομάδα μιας και ξέρει ότι οι νόμοι που ίσχυαν μέχρι τώρα δεν θα ισχύσουν στο μέλλον γιατί κάποια νομοθετική πρωτοβουλία θα έρθει να «ξεπλύνει» τις καραμπινάτες παρανομίες.

Μόνο ως προφάσεις εν αμαρτίαις μπορεί να διαβαστεί η δήλωση του κ. Πέτσα ότι «η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Γιατί στην αμέσως επόμενη παράγραφο λέει: «Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη».
Δηλαδή; Κάποιος παραβιάζει τους νόμους και δεν θα τιμωρηθεί γιατί κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή; Από ποιους κινδυνεύει; Μήπως από τους παράγοντες του ΠΑΟΚ που από χθες μιλούν για εμφύλιο και ότι θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο;
Ο Μάκης Γκαγκάτσης, είπε χθες από το κανάλι του κ. Σαββίδη ότι θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο, ότι το θέμα είναι «εθνικό» και ότι με αυτή την απόφαση «κάποιοι ήθελαν να χυθεί αίμα».
Ουσιαστικά έστελνε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «για να μη χυθεί αίμα» ή για να το πούμε κομψά, όπως το είπε ο κ. Πέτσας «για να μην απειληθεί η κοινωνική συνοχή» θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος.
Και τώρα ο νόμος αλλάζει, το αυτοδιοίκητο πάει περίπατο, η ανεξάρτητη ΕΕΑ που έβγαλε ένα γενναίο πόρισμα, τηρώντας τους νόμους, καταστρατηγείται. 

in.gr