Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΛΟΓΙΑ

Ένα από τα παραδοσιακά όπλα του Βαθέως Κράτους της Ελλάδας είναι η εκλογολογία και ανασχηματισμολογία κάθε τρεις και λίγο. Η χρησιμότητά τους μεγάλη για το παρακράτος που έχει αυτοσκοπό την αστάθεια στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, την αδράνεια του κυβερνητικού έργου και τον επικοινωνιακό εκβιασμό των Υπουργών. Τα μέσα ενημέρωσης αναπαραγωγής αυτής της πολιτικής πολλά και πάντα πρόθυμα. Ένα γαϊτανάκι χρόνου και προσώπων να δημιουργεί την πολιτική αναταραχή και το αίσθημα της φυγής σε όσους υλοποιούν το κυβερνητικό έργο ώστε να πιέζονται ευκολότερα.

Δεν πέρασαν ακόμα 7 μήνες από την νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία αφενός σχηματίστηκε υπό το φιλόδοξο πνεύμα της ισχυρής εντολής του λαού εκείνης της βραδιάς των εκλογών και αφετέρου τραντάχτηκε αρκετά από τα αμφίσημα πολιτικά μηνύματα και τη στρατηγική αναποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και άρχισαν πάλι οι παιάνες για νέες εκλογές και ανασχηματισμό. Τι και αν διαψεύδει ο Πρωθυπουργός, για εκλογές το 2023 και ανασχηματισμό σε άλλο χρόνο, το Βαθύ Κράτος επανέρχεται με τη ρήση ότι αυτά δεν προαναγγέλονται και ήδη ετοιμάζονται.

Εν τω μεταξύ η Ελλάδα παραμένει μία σοβαρά διεφθαρμένη χώρα στην παγκόμσια λίστα στη 60η θέση, με μία ελαττωματική δημοκρατία και μία μη ανταγωνιστική οικονομία και με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και την κανονικότητά του. Δυστυχώς παρά την εντολή του λαού δεν συγκρούσθηκε με τη νομενκλατούρα του Βαθέως Κράτους και αναζητά συνεχώς να υπηρετεί και τα δύο και τον ελληνικό λαό που θέλει να ευημερήσει και τον περίγυρο της Μαντάμ "Ο", οπότε και παλινδρομεί. Οι επενδύτες συνωστίζονται να έρθουν στην Ελλάδα σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό αλλά δεν φαίνονται πουθενά προς το παρόν. Στο Ελληνικό θα αργήσει πολύ να πιάσει δουλειά ο πρώτος υπάλληλος σε έναν διαγωνισμό του ενός βάζοντάς μας σε υποψίες. Για τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, τις μειώσεις σε συντάξεις, τους μισθούς της ντροπής και την ανεργία των νέων ουδείς αναφέρεται για να μην αναφερθούμε στα καρτέλ της αγοράς και τις αισχρές τιμές της αγοράς.

Ευτυχώς υπάρχουν και οι άδολοι εφοπλιστές των κλινοσκεπασμάτων να μας θυμίζουν πως οι δωρεές ομορφαίνουν τη ζωή μας και τους φέρνουν σε άμεση επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου. Γυναίκες αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επόμενη Κυβέρνησή του σε συγγενείς και φίλους και πρόθυμες πολλές, ιδαίτερα από το νησί της Κρήτης. Αν είναι να πάμε και στη Χάγη να χάσουμε και το Καστελλόριζο, να διώξουμε το Στρατό μας από τα νησιά που έτσι και αλλιώς παρατηρεί και συνδράμει στην κατάκτησή του από το σύγχρονο στρατό της Ανατολής, αναμένεται συνωστισμός στο Πεντάγωνο για την καρέκλα του κ.Παναγιωτόπουλου που δεν φαίνεται να τα κατάφερε καλά για κάποιους. Οι εξαίρετες επιλογές των Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων και Στρατού ενόχλησαν πολλούς που είχαν επενδύσει την καριέρα τους σε επικοινωνιακές φανφάρες, διάφορα γκαλά, θέσεις προμηθειών και μεταθέσεων εσαεί και την υπηρεσιακή τρομοκρατία και αναζητούν απεγνωσμένα ένα καταφύγιο πριν από τις τακτικές κρίσεις της 1ης Μαρτίου σε ένα ανασχηματισμό, σε νέο ή νέα Υπουργό.

Καλά τα λόγια τα μεγάλα, αναμενόμενη και η αντίδραση του Βαθέως Κράτους που απώλεσε τον Πρόεδρο της Καρδιάς του και Αρχηγούς που έβλεπαν γεμάτα στρατόπεδα παντού χωρίς ανάγκη αύξησης της θητείας ενώ οι οικονομικοί μετανάστες εισρέουν προς θαλπωρή με απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών σίτισης και άλλων. Όμως οφείλει ο κ.Μητσοτάκης ως ρεαλιστής να δει τον νικητή επιτέλους και να συντάξει την Ελλάδα στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας το μέγιστο  δυνατό και κυρίως έμπρακτα. Την ιστορία τη γράφουν οι πολεμιστές και όχι τα δικαστήρια. Ας ρωτήσει αυτούς τους ενοχλητικούς που απελευθέρωσαν το Καστελλόριζο το 1943 και βρίσκονται εν ζωή ακόμα πώς κερδίζονται τα εδάφη και οι ΑΟΖ. Όπως ακριβώς έκανε ο συντοπίτης του Πρωθυπουργού Ελευθέριος Βενιζέλος, της Ελλάδας των πέντε θαλασσών και των τριών ηπείρων, που ηγήθηκε ενός λαού και στρατού που πολέμησε και δεν διακήρυττε παντού την άρνηση συμμετοχής στις διεθνείς επιχειρήσεις ως προσόν και τύχη.

Για τους ηττημένους πατριώτες με το ιστιοφόρο τάνκερ η ζημιά είναι μεγάλη και κατανοητή. Ακόμα όμως δεν έχει αρχίσει η μάχη του Αιγαίου και των Μικρασιατικών παραλίων. Ευχόμαστε πέρα από τη συζήτηση για την ΑΟΖ του Καστελλόριζου και την αποστρατικοποίηση των Νήσων μας να μιλήσουμε στη Χάγη και για την ελληνικότητα της Κωνσταντινούπολης. Έτσι για να μη γέρνει το καράβι από τη μία και χυθεί το πολύτιμο φορτίο και πάλι όπως συνέβη στον Αστακό με τους μούτσους των 50 εκατομμυρίων ευρώ για ξέπλυμα στην ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Αυτά και καλό έργο στους νέους Υπουργούς και στις επόμενες Υπουργούς. Απλά να ξέρουν ότι η ανυπομονησία παράδοσης της Ελλάδας και ξεπουλήματος των επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος δεν είναι καλός σύμβουλος για κανέναν. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το ατύχημα. Να λογοδοτήσουν αυτοί που προσκύνησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα, αυτοί που τα αρπάξαν στις μαύρες σακούλες και ονειρεύονται τη διάλυση της χώρας και την ανεξαρτησία της Αυλής τους. Κανείς δεν ηγεμονεύει για πάντα και η Βασίλισσα αποχωρεί.

Λ.ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Thedayaftergr