Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Η Καβάλα πέρασε από τη Βέροια

https://www.fosonline.gr/media/news/2020/01/25/81414/main/kavala.jpg
Χάρη σε γκολ των Γαβριηλίδη (60') και Ορφανίδη (93'), η Καβάλα επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Βέροιας, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League και μπήκε σε τροχιά ανόδου. Καβάλα επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και σκαρφάλωσε -έστω και προσωρινά- στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League, ένα μόλις βαθμό πίσω από τη 2η Βέροια.
Η Βέροια ήταν πιο πιεστική στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο η Καβάλα ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς όταν στο 38' ο Παπαδόπουλος με σουτ πήγε να βάλει τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, αλλά ο Δήμιζας έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.
Το παιχνίδι δεν είχε πολλές ευκαιρίες, με την Καβάλα στη δεύτερη σημαντική στιγμή της στο ματς να παίρνει το προβάδισμα. Στο 60' ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γαβριηλίδης με κεφαλιά έκανε το 0-1. Οκτώ λεπτά αργότερα μάλιστα η Καβάλα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη, αλλά ο Παπαδόπουλος δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση.
Οι γηπεδούχοι πήγαν να πάρουν τον βαθμό στο 83' αλλά η κεφαλιά του Πασά πέρασε άουτ, με την Καβάλα να φτάνει στο τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ορφανίδη. Μάλιστα στη συγκεκριμένη φάση ο Ταϊρης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.