Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/81464021_10157891147314660_3793880930523807744_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ohc=9VRuiOawA7cAX90extw&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=d4c7292e4e00d82a0ba66587cf7d6494&oe=5EA0AE9D
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης. Σήμερα Τρίτη  7 Ιανουαρίου 2020, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό.   Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αναφερόμενος στην ασκητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου, στην διδασκαλία του και στην μη υποχωρητικότητά του στον αγώνα κατά του ψεύδους και της αμαρτίας. Κάλεσε επίσης, τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και να αγαπήσουν την Αλήθεια - Χριστό, που δίδαξε, διότι αυτή είναι η μόνη οδός προς την αιωνιότητα. 
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, στην σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή των Αγίων Θεοφανείων και στην εξέχουσα για την Εκκλησία μας προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου.

Στην πανυγηρική Θεία Λειταυργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος,ο Υφυπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Χρίστος Δήμας, οι Βουλευτές Κορινθίας κ. Νίκος Ταγαράς και η κα Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη, οι Αντιπεριφερειάρχες ο κ. Αναστάσιος Γκιολής και η κα Αθηνά Κόρκα, οι Αντιδήμαρχοι  Σπύρος Αποστολόπουλος, Αναστάσιος Λόντος, Γιόλα Μαστέλου - Βασιλάκη  και  Ελίνα Μενούνου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Λάσκος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Συμβουλος για την Δημοτική  Ενότητα Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , Ιωάννης Σκέρος , Δημήτριος Κάσσιος,  Σπύρος Καραβάς , Φάνης ΜπρακούλιαςΣπύρος Μετεβελής και Απόστολος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Ροδόπουλος , ο κοινοτικός σύμβουλος  και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δερβενίου Αναστάσιος  Προδρομίδης, ο τ. Δημαρχος Ευρωστίνης Δημήτρης Δούσκας , ο πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νεας Δημοκρατίας κ. Μπάμπης Διαμαντόπουλος και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της  Θ. Λειτουργίας επακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού και η υποβολή του σεβασμού και των εορτίων ευχών εκ μέρους των παρισταμένων Τοπικών Αρχών προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας. ο οποίος απηύθυνε εόρτιες ευχές προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα, δραστήριο και καλό προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης, π. Ιωάννη Γιαννακά, τους επισήμους και το Εκκλησίασμα, επικαλούμενος τον φωτισμό και την χάρι του Επιφανέντος εν Ιορδάνη Χριστού για όλους τους.

χρόνια πολλά