Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Νίκησε ο ΠΑΟΚ 1-0 στην Λαμία. Αμφισβητούμενο γκολ του Μάτος, με το VAR εκτός... λειτουργίας

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1: Νίκη ΠΑΟΚ, ήττα VAR! (vid)
Με αμφισβητούμενο γκολ του Λέο Μάτος στο 33', σε φάση όπου ο Βραζιλιάνος φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι να είναι εκτεθειμένος πριν σκοράρει με το γόνατο από το φάουλ του Βιεϊρίνια αλλά το VAR... χάλασε, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 στην Λαμία και έμεινε κοντά στον Ολυμπιακό στη βαθμολογία.
Στο πρώτο ημίχρονο η Λαμία προσπάθησε να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μακριά από
σημαντικές φάσεις και τα κατάφερε, εκτός από τις περιπτώσεις των ευκαιριών με Βιεϊρίνια στο 10', Μάτος στο 14 και Άκπομ στο 15'. Στο 33' έγινε το γκολ του ΠΑΟΚ με τον Μάτος να είναι σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, αλλά με το VAR εκτός λειτουργίας να μην υπάρχει η δυνατότητα επανεξέτασης και με έντονες τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Στην επανάληψη το μόνο που έφτιαξε ήταν το... VAR. Tο ματς εξακολουθούσε να κινείται σε πολύ χαμηλούς τόνους, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν δίχως επιτυχία ενώ ο ΠΑΟΚ κοίταζε κυρίως να κρατήσει το προβάδισμα αλλά και είχε κάποιες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ με τον Μαουρίτσιο και τον Ίνγκασον. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Λαμία είχε ένα επικίνδυνο φάουλ του Βασιλόγιαννη που έφυγε κόρνερ αφού βρήκε στο τείχος.
ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Αντέντζο, Πλιάτσικας, Βύντρα, Ασίγκμπα (73' Βασιλόγιαννης), Βάντερσον , Σκόνδρας (85' Σάσι), Μπεχαράνο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Καραμάνος (70' Μπιανκόνι)
ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίφκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Εσίτι, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια (86΄Αουγκούστο), Άκπομ (63' Σφιντέρσκι)