Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ανακήρυξη σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Κορινθίων, του κορυφαίου Έλληνα ιατρού και καθηγητή του Πανεπιστημίου Harvard, κ. Χρήστου Μαντζώρου



Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 προσκεκλημένος του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλου, στην Ανακήρυξη σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Κορινθίων, του κορυφαίου Έλληνα ιατρού και καθηγητή του Πανεπιστημίου Harvard, κ. Χρήστου Μαντζώρου. Η τελετή
πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» στην Κόρινθο σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής μεταξύ διακεκριμένων παρευρισκομένων, με θαυμασμό τίμησε και ως ιατρός ο ίδιος, τον συντοπίτη και παγκοσμίως αναγνωρισμένο καθηγητή ιατρικής, που φέρει υπερήφανη τη χώρα μας για τη δράση του στο εξωτερικό, γνωρίζοντας πως ο ίδιος στέκεται και βοηθά τους επίσης νέους Κορινθίους ιατρούς.
Ο κ. Μαντζώρος ως Κορίνθιος στην καταγωγή, πλέον φέρει και την ιδιότητα του Επίτιμου Δημότη Κορινθίων. Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι η επισημοποίηση των δεσμών αίματος και καρδιάς που έχω με την Κορινθία».
Τέλος, συζήτησαν πως είναι εφικτή η διοργάνωση ιατρικού συνεδρίου στην Κόρινθο, έτσι ώστε να προσκληθούν εξίσου διακεκριμένοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Harvard, με ευκαιρία να προβληθεί στους συναδέλφους του καθηγητή, ο όμορφος νομός μας καθώς  και η ιστορία και η ορθοδοξία του Νομού μας ξεκινώντας από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη