Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Το ντέρμπι θα κρίνει τις εξελίξεις

07s15karaiskaki1

Για ακόμα ένα φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, το νόμισμα είχε δύο όψεις. Οι «ερυθρόλευκοι» για 45 λεπτά κατάφεραν να στριμώξουν στα σχοινιά την Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο, στα υπόλοιπα 45΄ όμως γκρέμισαν από μόνοι τους αυτό που προσπάθησαν να χτίσουν.
Ακόμα και έτσι πάντως, η ευρωπαϊκή χρονιά τους δεν έχει χαθεί, καθώς μπροστά τους υπάρχει ο «τελικός» με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο, που θα κρίνει το ποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.
Ομως, μέχρι να φτάσουμε εκεί, μεσολαβεί το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ. Η
ισοπαλία την περασμένη αγωνιστική με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και η βαριά –όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι– ήττα από την ομάδα του Μουρίνιο έχουν προκαλέσει στους «ερυθρόλευκους» κλυδωνισμούς που η νίκη την Κυριακή απέναντι στο «Δικέφαλο» σημαίνει πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς.
Ο Μαρτίνς, που αποθεώθηκε ακόμα και από τον «special one» για τον τρόπο που έστησε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκε έντονη κριτική για τη μη έγκαιρη αντίδρασή του στη συνέχεια της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος, που δεν μπόρεσε να απαντήσει στις κινήσεις του συμπατριώτη του στη σκακιέρα του αγώνα, είναι σίγουρα υπό πίεση και ίσως πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα την Κυριακή να του δημιουργήσει «θέμα», όμως αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει ότι... παίζει το κεφάλι του απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Αντίθετα, σε πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Μεριά για το σοβαρό λάθος του στο πρώτο γκολ των Λονδρέζων, αλλά είναι άδικο να πάρει πάνω του μόνο αυτός όλη την ευθύνη για την ήττα. Πάντως, όπως φαίνεται, ο Τυνήσιος δύσκολα θα είναι στην αρχική ενδεκάδα του ντέρμπι, καθώς σε αυτή θα επιστρέψει ο Παπαδόπουλος. Από κει και πέρα, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές, καθώς ο Βαλμπουενά θα ξεκινήσει, ενώ θέση διεκδικεί και ο Γκερέρο, παρά το γεγονός ότι ο Ελ Αραμπί βρήκε και πάλι δίχτυα.
Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν στο ντέρμπι της Κυριακής έχοντας την πλάτη τους στον τοίχο. Το στραβοπάτημα στην Πλατεία έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να τους πιάσει στην κορυφή και είναι δεδομένο πως με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί ακόμα και η ισοπαλία θα μοιάζει με αρνητικό αποτέλεσμα.
Σίγουρα το ντέρμπι δεν θα κρίνει το πρωτάθλημα, καθώς ακόμα υπάρχει δρόμος και… πλέι οφ, η νίκη όμως θα αποτελέσει το καλύτερο τονωτικό για τη συνέχεια, κυρίως δε για τον Ολυμπιακό, που βρίσκεται σε άσχημο αγωνιστικό φεγγάρι. 
kathimerini.gr