Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ Η ανοικτή δομή Κορίνθου - ίση κατανομή των προσφύγων σε όλες τις Περιφέρειες. Επίσκεψη Αντιπεριφερειαρχών στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Κορίνθου. ,


Κόρινθος 01/10/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης, ο Ιατρός - Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Κορινθίας κ. Μιχάλης Πέρρος καθώς και κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας κ. Σωτήρης Καμαρινόπουλος και ο Προϊστάμενος Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας κ. Νίκος Σωτηρόπουλος, παρευρέθηκαν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ., Συνταγματάρχης Πεζικού κ. Δημήτριο Τουμπανάκη.
Στην ανοιχτή δομή του στρατοπέδου βρίσκονται περίπου 560 άτομα, οικογένειες που φιλοξενούνται σήμερα και δε δημιουργούν προβλήματα. Η εγκατάσταση των μεταναστών, όμως, όπως και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας έχει τονίσει στο παρελθόν, είναι μία κατάσταση η οποία πρέπει να λειτουργήσει με ίση κατανομή των προσφύγων σε όλες τις Περιφέρειες, μεταξύ άλλων διότι και οι υπάρχουσες δομές της Κορινθίας δε είναι επαρκείς.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη