Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Βόλο. Ο ΟΦΗ 2 - 0 την Ξάνθη

ΟΦΗ - Ξάνθη 2-0: Έβαλε γκολ και έχασε πέναλτι 
Με δύο αγώνες άνοιξε η αυλαία της όγδοης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1..
Σε μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ο ΟΦΗ νίκησε στην Κρήτη τη Ξάνθη με 2-0 και συνέχισε την πολύ καλή του πορεία στη σεζόν. Ήταν η τέταρτη σερί νίκη της κρητικής ομάδας στο γήπεδό της και κατακτήθηκε αυτή τη φορά δίχως το εντυπωσιακό θέαμα των προηγούμενων επιτυχιών, αλλά με στόχο την ουσία.
Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο παρότι η οργάνωση της Ξάνθης
κράτησε τους γηπεδούχους μακριά από τις μεγάλες ευκαιρίες. Κι ο Άμπαντ στέρησε το γκολ από τη... μεγαλύτερη, καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Ναμπί στο 22'. Σωστά το έδωσε ο Βάτσιος καθώς η μπάλα βρήκε το χέρι του Κοβάσεβιτς στο τείχος, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ναμπί, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ της Ξάνθης απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.
Κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 47' ο Ναμπί πέρασε έξοχη πάσα στον Φιγκεϊρέδο κι αφού ο Αργεντινός φορ πέρασε τον Λισγάρα σούταρε κάτω από τα πόδια του Άμπαντ για το 1-0. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τα ηνία της αναμέτρησης, δεν απειλήθηκαν και ήταν περισσότερο απειλητικοί χωρίς να χάσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Η Ξάνθη πίεσε μόνο προς το τέλος, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία της να είναι από πάσα «δώρο» του Σωτηρίου, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σεμέδο πλάσαρε τον Άμπαντ από την μπαλιά του Νέιρα και έκλεισε το σκορ. Η Ξάνθη επέμεινε μέχρι το τέλος και στις καθυστερήσεις είχε δοκάρι με τον Ρενέλα 
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτήριου, Μπραόυν (66' Νάστος), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης (71' Μάνος), Ναμπί, Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο (81' Βαζ)
ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Φασίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Κοβάτσεβιτς (56' Μουλέν), Τερκί, Εντουάρντο (56' Μπαριέντος), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ, Φοσέ (71' Ρενέλα). 
============
Με το ίδιο σκορ ο ΠΑΟΚ πέρασε από την έδρα του Βόλου και ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση, έναν πόντο μπροστά από τον  Ολυμπιακό που αγωνίζεται την Κυριακή (27/10, 19:30) με την ΑΕΚ.
O ΠΑΟΚ δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες για να νικήσει 2-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό το οποίο θύμιζε Τούμπα λόγω της παρουσίας 5.000 οπαδών του Δικεφάλου.
Η ομάδα του Φερέιρα σημείωσε δυο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, με τον Λημνιό στο 29΄ και τον Πέλκα στο 72΄(πέναλτι) και έφτασε το αήττητο σερί της στα παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, αλλά έπαιζαν με αρκετές απουσίες, αφού ο Φεράντο δεν είχε στη διάθεσή του λόγω τραυματισμού τον Μουνίθ, αλλά και τους έξι παίκτες (Μυστακίδης, Μελίσσας, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Λύρατζης, Τσαούσης) που αγωνίζονται στην ομάδα με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ. 
Ο νεοφώτιστος Βόλος, προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του και γενικά δεν τα πήγε άσχημα με εξαίρεση τις φάσεις των δύο γκολ, ενώ μετά την ήττα του παρέμεινε στην 7η θέση με 9 βαθμούς.
ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Τσίκα, Δημόπουλος, Φερράρι, Μαξ Αγκούστο, Τσοκάνης, Τόρρες, Ατιάτ(55' Μάντης), Ζοάο Ράφαελ, Γέντρισεκ
ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Αουγκούστο, Στοχ(64' Πέλκας), Λημνιός(83' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι(74' Ακπομ)


Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Σάββατο (26/10)
ΟΦΗ-Ξάνθη 2-0
Βόλος-ΠΑΟΚ 0-2 
Κυριακή (27/10)
Παναθηναϊκός-ΑΕΛ (15:00)
Ατρόμητος-Πανιώνιος (17:00)
Άρης-Παναιτωλικός (17:15)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ (19:30)
Δευτέρα (28/10)
Αστέρας Τρ.-Λαμία (19:30)