Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Απονομή του βραβείου “Ανθρώπινες Αξίες” σε ταινία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Εξαιρετικά σημαντικό θεσμό, με εθνική αλλά και διεθνή ακτινοβολία, ο οποίος στηρίζει και αναδεικνύει την καλλιτεχνική έκφραση των κινηματογραφιστών» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στον χαιρετισμό του για τη φετινή 42η διοργάνωση.
Ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι «η Βουλή των Ελλήνων απονέμει και φέτος, για
τέταρτη συνεχή χρονιά, το βραβείο Ανθρώπινες Αξίες σε μία ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας, με κριτήριο την κινηματογραφική ανάδειξη αξιών που δίνουν περιεχόμενο και ποιότητα στην ανθρώπινη ζωή και στην κοινωνική συνύπαρξη». Τόνισε επίσης ότι η Βουλή με το βραβείο αυτό «ενθαρρύνει την αποκεντρωμένη και εξωστρεφή πολιτιστική ανάπτυξη, αναγνωρίζοντας την πολυδιάστατη συμβολή της στην τοπική κοινωνία».
Το βραβείο Ανθρώπινες Αξίες απονεμήθηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής στην ταινία “Pinky Promise / Υπόσχεση” της Γερμανίδας κινηματογραφίστριας Sophie Linnenbaum (Σόφι Λινενμπάουμ). Όπως σημειώνεται στο σκεπτικό της κριτικής επιτροπής, «η ταινία φιλοτεχνεί, με ευφάνταστο τρόπο, μια τολμηρή υπερρεαλιστική αλληγορία για την απανθρωπιά, τον παραλογισμό και τον φανατισμό που μπορεί να κυοφορήσει η τυπολατρική και ανελέητη τήρηση απρόσωπων κανόνων, απηχώντας έτσι υποδειγματικά το “Πάντων χρημάτων μέτρον Άνθρωπος”».
Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε «όλες και όλους, όσους οραματίζονται, εργάζονται και συνεισφέρουν για την πραγματοποίηση αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης» σημειώνοντας ότι «τα 42 χρόνια ζωής του Φεστιβάλ Δράμας αποδεικνύουν ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται και ανανεώνεται συνεχώς και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού και των δημιουργών ως φορέας ανάδειξης των κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους, αλλά και ως χώρος συνάντησης, επικοινωνίας και συνεργασίας καλλιτεχνών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης».
Στην τελετή βράβευσης, τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε ο βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής ήταν οι κ.κ. Κωστής Δήμος, Βασίλης Δούβλης και Άρης Φατούρος.
 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης