Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Συγκροτεί νομική υπηρεσία η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συγκροτεί νομική υπηρεσία η Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στην πρόσληψη δύο δικηγόρων ανά Περιφερειακή Ενότητα θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.
Η πρόσληψη θα γίνει με την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, μέσω επιτροπής στην οποία προεδρεύει δικαστικός.
Οι δικηγόροι, που θα προσληφθούν με έμμισθη εντολή, θα αποτελούν υπηρεσία επικεφαλής της οποίας θα είναι διευθυντής και θα επιλαμβάνονται όλων των θεμάτων που αφορούν την Περιφέρεια., σημείωσε ο Π. Νίκας και πρόσθεσε:

“Θα συνεδριάζουν για τα μείζονα θέματα. Ηδη συσσωρεύονται τελεσίδικες αποφάσεις για πολλά εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να πληρώσει η Περιφέρεια για έργα και γι’ αυτό χρειάζεται να διαθέτουμε μια ισχυρή νομική υπηρεσία. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης, για τις λίγες επόμενες εβδομάδες, τα θέματα θα υποστηρίζονται μόνο από τους δικηγόρους κάθε Περιφερειακής Ενότητας, που θα απασχολούνται με τα θέματα της δικής τους ΠΕ” ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης.
Παράλληλα, ο Π. Νίκας ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει από την Οικονομική Επιτροπή να προβεί στην ανάκληση ορισμού δικηγόρων για υποθέσεις που συνδέονται με τον πρώην περιφερειάρχη και έχουν προσωπικό χαρακτήρα:
“Αν εγώ μαλώσω μαζί σας, δεν έχει καμιά δουλειά το κράτος και η περιφέρεια να βάλει τον δικηγόρο για να με υποστηρίζει. Τελεία και παύλα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.