Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Νικησαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ,Ισόπαλοι η Λαμία με τον Ατρόμητο


Λαμία - Ατρόμητος 2-2: «Χορταστική» ισοπαλία με γκολάρα Βέλλιου (highlights)
Μετά το διπλό στην Τραπεζούντα η ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου σημείωσε άλλη μια εκτός έδρας νίκη (3-2) στην Τρίπολη τον Αστέρα Τρίπολης.
Μεταμορφωμένοι και με μαχητικότητα, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα μετά την ήττα στην πρεμιέρα απ' την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.
Οι Αρκάδες παρουσιάστηκαν σε ακόμα ένα παιχνίδι αντάξιοι των προσδοκιών,
ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι στο φινάλε. Το σκορ άνοιξε στο 3' ο Λουίς Φερνάντεζ αλλά στο 19' ο Ολιβέιρα είχε απάντηση για την ΑΕΚ.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα και στο 68' με τον Μάρκο Λιβάια έκαναν την ανατροπή. Ωστόσο οι «κυανοκίτρινοι» είχαν απάντηση με τον Μπαράλες. Ο πολύπειρος φορ κέρδισε το πέναλτι από τον Μπακάκη και εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το 2-2.
Το τελικό 3-2 για την «Ένωση» πραγματοποίησε ο Σιμόες στο 93' με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Παουλίνιο.
Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Σουάρεθ, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (64' Μπαράλες), Λουίς Φερνάντεθ (76' Καπίγια), Ριέρα (85' Σίτο).
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46' Σιμάο), Σιμόες, Βέρντε (81' Ντέλετιτς), Λιβάια, Ολιβέιρα (45' Αλμπάνης).

Με την ψυχή στο στόμα ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο 2-1 στην Τούμπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση και η περιοχή του ΠΑΟΚ πήρε φωτιά... Μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής Παπαπέτρου τη λήξη η «κερκίδα» πέρασε δραματικές στιγμές.
Κι όμως στην αρχή όλα πήγαν πρίμα για τον ΠΑΟΚ που προερχόταν από το σοκ του αποκλεισμού από το Europa League. Ο Άκπομ στο 14' άνοιξε το σκορ βάζοντας το νερό στο αυλάκι. Όμως στη συνέχεια η ομάδα του Φερέιρα απέτυχε να μετατρέψει την υπεροχή της σε ένα δεύτερο γκολ.
Κι από τη στιγμή που ο Τσιλούλης ισοφάρισε στο 57΄τα φίδια άρχισαν να ζώνουν όλους στην Τούμπα (ήταν νωπές και οι μνήμες από τον περσινό αγώνα Κυπέλλου). Τελικά στο 74΄ο Σφιντέρσκι αξιοποίησε ένα καλοχτυπημένο κόρνερ του Μπίσεσβαρ και πέτυχε το 2-1, που έμελλε -όχι εύκολα- να είναι το τελικό σκορ.
 ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα):Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (38 λ.τ. Ίνγκασον), Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Μίσιτς, Λημνιός (74’ Πέλκας), Ζαμπά (60’ Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι, Ακπόμ
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος):Κότνικ, Σαραμαντάς (86’ Μιλόγεβιτς), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Παπαγεωργίου, Καμαρά, Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Ρέντζας (86’ Λυμπεράκης), Άρτσε (56’ Τσιλούλης), Αραμπούλι.


 Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Λαμία και Ατρόμητος μετά από ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, ωραίες φάσεις και ένα καταπληκτικό γκολ από τον Απόστολο Βέλλιο .Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και θα έπαιρναν τη νίκη εάν ο Αναστασίου δεν περνούσε στο ματς τον νεαρό επιθετικό. Κι αυτό διότι αποτέλεσε το «σημείο αναφοράς» στην επίθεση των φιλοξενουμένων, αλλά κυρίως επειδή σημείωσε ένα φανταστικό γκολ. Στο 11’ ο Σάλιακας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, ο Θεοδωράκης ναι μεν ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να της αλλάξει πορεία. Έτσι, αυτή βρήκε πρώτα το δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Ατρομήτου για το 1-0.
Στο 35’ έγινε το 1-1. Εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες και ο Γούτας αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 76’ ο Ρισβάνης έκανε λάθος, ο Ρόμανιτς του έκλεψε τη μπάλα και έφυγε απέναντι στον Θεοδωράκη, ο οποίος τον ανέτρεψε κάνοντας πέναλτι. Δυο λεπτά αργότερα ο Τουράμ εκτέλεσε εύστοχα διαμορφώνοντας το 2-1.
Και στο 80’, έπειτα από σέντρα του Νάτσου, ο Βέλλιος αφού κοντρόλαρε τη μπάλα με απίστευτο γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 2-2.