Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

«Νέα Πελοπόννησος-Πέτρος Τατούλης, ισχυροί εγγυητές για την Πελοπόννησο»




Δελτίο Τύπου
Η τελετή της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου και οι πρώτες εξαγγελίες της περιφερειακής διοίκησης καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική για την «Νέα Πελοπόννησο» την ανάγκη διαφύλαξης του σημαντικού έργου που παράχθηκε τα τελευταία εννιά χρόνια, αλλά κυρίως του πολιτικού στάτους που είχε κερδίσει τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων η Πελοπόννησος, υπό την Αρχή του Πέτρου Τατούλη.

-Μίζερη και αναχρονιστική η αντίληψη της κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση γυρίζει την χώρα  πίσω σε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο άσκησης της εξουσίας από τις  διάφορες παρέες.
Η «Νέα Πελοπόννησος» μένει σταθερά υπέρμαχος της άποψης για μια ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, με χαρακτηριστικά αυτόφωτης περιφερειακής διακυβέρνησης. Και στέκεται απέναντι στην μίζερη και αυταρχική αντίληψη του κ. Νίκα, ο οποίος στοχεύει στην υποβάθμιση του θεσμού, μετατρέποντας τον από εργαλείο προς όφελος των πολιτών στο μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης, έρμαιο κι αυτόν στις αντιλήψεις μιας φοβικής κυβέρνησης που επιλέγει τον συγκεντρωτισμό ως μοντέλο διοίκησης της  χώρας από μια κομματική παρέα φίλων του πρωθυπουργικού γραφείου.  
-Με δυνάμεις καταστολής η πρώτη εμφάνιση Νίκα  στην Πελοπόννησο.
Η «Νέα Πελοπόννησος» δεν χρειάστηκε ποτέ δυνάμεις καταστολής προκειμένου να διατηρηθεί αλώβητο το δημοκρατικό κεκτημένο. Η σημερινή παρουσία αστυνομικών χωρίς διακριτικά και στολή στον χώρο της ορκωμοσίας, οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν να παρέμβουν, δημιούργησε εντάσεις αλλά κυρίως ερωτηματικά, τόσο ως προς τον ρόλο όσο και ως προς τους εντολείς τους.
-Σε αδιέξοδο από την πρώτη ημέρα η  σκληρή κομματική υποψηφιότητα Νίκα που επιβλήθηκε άνωθεν.
Η «Νέα Πελοπόννησος» πίστεψε διαχρονικά στην ακομμάτιστη περιφερειακή διακυβέρνηση και υπηρέτησε τον άδολο ακομμάτιστο πατριωτισμό όλων των Πελοποννησίων. Η σκληρή κομματική υποψηφιότητα του κ. Νίκα, τον οποίο περιόδευσε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλη την Πελοπόννησο, οδηγείται  σε οδυνηρό αδιέξοδο,  αφού σήμερα ο εκλεκτός του πρωθυπουργικού γραφείου θυμήθηκε δήθεν τις συνεργασίες που μέχρι χτες χλεύαζε, και πολύ γρήγορα λησμόνησε το κόμμα που τον ανέδειξε ,χωρίς να κάνει ούτε μισή αναφορά ούτε στον σημερινό ούτε στον χτεσινό του πρόεδρο.
-Καταλήγοντας:
Η μικροψυχία, ο χυδαίος λαϊκισμός, ο ανερμάτιστος λόγος, η συνεχιζόμενη απουσία σχεδίου και η πολιτική επιβίωση ελέω οικονομικών συστημάτων και συμβιβασμών σε κλειστά πολιτικά γραφεία μπορούν για λίγο να κρυφτούν και σύντομα αποκαλύπτονται. Αυτό έγινε σήμερα , από την τελετή ορκωμοσίας ήδη του Παναγιώτη Νίκα.  Όλοι εκείνοι, σε επίπεδο εντός και εκτός Πελοποννήσου, που αγνοούν τα μαθήματα της κρίσης και θεωρούν σφαλερά ότι οι πολίτες χρειάζονται Μεσσίες και έχουν την πρόθεση να μας πισωγυρίσουν σε ένα συγκεντρωτικό σύστημα άσκησης της εξουσίας από τις πολιτικές ελίτ και τους πρωθυπουργικούς φίλους, θα βρουν την «Νέα Πελοπόννησο» έτοιμη να υπερασπιστεί όχι το χτες μόνο, αλλά και το αύριο της Πελοποννήσου. Οι χιλιάδες ελευθερόφρονες πολίτες που αντιστάθηκαν στις κομματικές πιέσεις, αλλά και σε κάθε εκβιασμό, όπως και εκείνοι που αντιλαμβάνονται ότι οι κοινωνίες προχωρούν χωρίς φοβίες και με τόλμη προς το μέλλον τους, χωρίς κομματικούς πάτρωνες, θα μας βρίσκουν πάντα πρόθυμους και μαχητικούς εκφραστές.
  
Στη «Νέα Πελοπόννησο» είμαστε παρόντες, ενωμένοι και πιο δυνατοί από κάθε άλλη φορά, όχι μόνο για να εγγυηθούμε το έργο μας, αλλά για να αναδείξουμε ως κυρίαρχο αφήγημα της χώρας τον άδολο και τον ακομμάτιστο πατριωτισμό που θα ενώσει όλους τους Έλληνες, μακριά από τον ρεβανσισμό των πολιτικών φατριών και των οικονομικών τζακιών.

 Ντίνα Νικολάκου «Μην ετοιμάζετε τα γνωστά σας παιχνίδια με τα σκουπίδια κ. Νίκα»
Σε μια παρωδία προγραμματικού λόγου, ο κ. Νίκας, ο δήμαρχος με την μεγαλύτερη ενεργή χωματερή σε όλη την Πελοπόννησο, χωματερή που κόστισε στους πολίτες δεκάδες εκατομμύρια, επιχείρησε με περισσό θράσος, να παρουσιαστεί ως επισπεύδων του έργου της ολοκληρωμένης περιφερειακής διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν, ότι ο ίδιος ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ  επέβαλε τις καθυστερήσεις του έργου, και ταυτόχρονα  ανέθετε εκατομμύρια ευρώ σε σκουπιδομεταφορέα. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση στην οποία δήθεν σήμερα προστρέχει για βοήθεια, ήταν εκείνη που επιχείρησε να μπλοκάρει το έργο, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων. Τέλος, οι πολίτες να γνωρίζουν καλά ότι το έργο αυτό, που έχει την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη, βάζει οριστική ταφόπλακα στην μαφία των σκουπιδιών, που για χρόνια λυμαινόταν τα λεφτά των Πελοποννησίων.
Με το ρόλο που έχουμε ως νικητές της πρώτης Κυριακής είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε  ότι τα παιχνίδια με σκουπιδοεργολάβους και παράνομες μεταφορές δεν θα ξαναβρούν ποτέ στο μέλλον πρόσφορο έδαφος στην Πελοπόννησο. 
Είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία   που θα επιφέρει πρόσθετα βάρη στον Πελοποννήσιο πολίτη. 

Γραφείο Τύπου - Νέα Πελοπόννησος