Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Πρωτοφανες στραπάτσο για την ΑΕΚ , έχασε εντός από την Ξάνθη - Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 1ης αγωνιστικής

ΑΕΚ - Ξάνθη 1-2: Tαφόπλακα για Καρντόσο (highlights)
Η Ξάνθη σόκαρε την ΑΕΚ, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 στο ΟΑΚΑ, παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική της Superleague. 
Η ακριτική ομάδα πήρε το πρώτο διπλό στην ιστορία της στο «σπίτι» της «Ένωσης», με την γιούχα να «πηγαίνει σύννεφο» πριν καν αρχίσει το ματς. Το «πράμα» φώναζε από νωρίς ότι η κατρακύλα της ΑΕΚ δεν θα
σταματούσε ούτε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μετά την απογοητευτική της εικόνα με την Κραϊόβα και την Τράμπζονσπορ, ο κόσμος πήγε προκατειλημμένος στο ΟΑΚΑ και αποδοκίμασε πριν από το ματς τον Καρντόσο.
Όσο για την Ξάνθη; Έκανε… πλάκα στην «Ένωση» στο δεύτερο ημίχρονο, πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε και πήρε μία παλικαρίσια νίκη, μία πεντακάθαρη νίκη για την ακρίβεια με 1-2.
Η «Ένωση» που από το 34’ έπαιξε με παίκτη λιγότερο (2η κίτρινη στον Ζεράλδες) ουσιαστικά φώναξε «παρούσα» μόνο στο πρώτο τέταρτο. Όταν από κάποιες προσπάθειες του Χουλτ από αριστερά, προσπάθησε να δημιουργήσει κάποια ρήγματα στην ξανθιώτικη άμυνα. Εμφανίστηκε και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με μία χαμένη κεφαλιά του Ολιβέιρα, αλλά η εικόνα που έβγαζε συνολικά η ΑΕΚ, ήταν εικόνα μίας ομάδας που δεν ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος και με τον Καρντόσο στον πάγκο ανήμπορο να αντιδράσει στον «εφιάλτη» που φαινόταν ότι θα έρθει…
Η Ξάνθη στην πρώτη της ουσιαστικά καλή ευκαιρία άνοιξε το σκορ με τον Αμορίμ στο 67’ και έντεκα λεπτά αργότερα (78’) ήρθε ο Μπαριέντος για να γράψει το θριαμβευτικό 0-2 και το ΟΑΚΑ να δονείται από τη γιούχα του κόσμου.
Η ΑΕΚ μείωσε στο 91’ με τον Ολιβέιρα, αλλά αντί οι οπαδοί της «Ένωσης» να το πανηγυρίσουν, συνέχισαν να αποδοκιμάζουν τη διοίκηση, τους παίκτες και τον προπονητή.
Το τελικό 1-2 με λίγα λόγια φέρνει αναπόφευκτα σοβαρές εξελίξεις και αλλαγές στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο…
ΑΕΚ (Καρντόσο): Μπάρκας – Μπακάκης Οικονόμου Σβάρνας Χουλτ – Κρίστισιτς (74’ Γαλανόπουλος) Σιμόες (83’ Αλμπάνης) – Ζεράλδες Βέρντε (58’ Λιβάγια) Μάνταλος - Ολιβέιρα
Ξάνθη (Ραμίρεθ): Αμπάντ - Μπαξεβανίδης Καρασαλίδης Μαλεζάς (41’ λ.τρ. Λισγάρας) Σόσα - Κοβάσεβιτς Τερκί – Στάρτζεον Μπαριέντος (80’Nτε Λούκας) Ντουρίτσκοβιτς (60’ Αμορίμ) - Ρενέλα.


Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στις εγχώριες διοργανώσεις επικρατώντας με 2-1 εντός έδρας του Παναιτωλικού.Στο 27' ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σβιντέρσκι έκανε την κεφαλιά και το 1-0 για την ομάδα του, νικώντας στον αέρα τον Μαλή. Στο 76ο λεπτό οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Μίσιτς. Ο Κροάτης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κνετ προσπάθησε να διώξει, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο, αλλά κατέληξε στα δίχτυα. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι στάθηκαν καλά στα 90 λεπτά του αγώνα, ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με σουτ του Ντάλσιο μέσα από την περιοχή.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Ντάγκλας Αουγκούστο, Λημνιός, Πέλκας (79' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (61' Μίσιτς), Σβιντέρσκι (67' Άκπομ).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Σανιά, Μαλής, Γιοβάνοβιτς, Λιάβας, Ντάλσιο, Λουσέρο (75' Τσιγγάρας), Ντίας, Φυτόπουλος (46' Μιμίτο), Ρομάν (68' Ντουάρτε), Μπαΐροβιτς.

Ο Βόλος με σκόρερ τον Ισπανό Μουνίθ νίκησε δίκαια 2-1 στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, στην πρώτη του παρουσία στη Σούπερ Λίγκα. Ξύπνησαν στο τέλος οι γηπεδούχοι, μείωσαν με τον Αραμπούλι (93΄) άλλα δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και έμειναν πολύ πίσω με το -6 στη βαθμολογία.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάντζιος)): Κότνικ - Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Ευαγγέλου, Ντομίνγκες - Κόρμπος, Μανιάτης (55΄Μαξίμοβιτς) - Άρσε, Τσιλούλης (55΄Εμμανουηλίδης), Καμαρά - Δούμτσιος (75΄Αραμπούλι)
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ ( Φεράντο): Γκαραβέλης - Ντεντάκης, Φερράρι, Δημόπουλος, Μπασόνγκ - Ατιγιάτ (34΄Μπαλογιάννης), Τσοκάνης, Ζοάο - Μουνίθ (82΄Σαρμιέντο), Μυστακίδης (78΄Μαξ), Γέντρισεκ


Η Λάρισα τσίμπησε βαθμό στο Περιστέρι, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη με τον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκρο στο 18’ όταν ο Νάτσος επιχείρησε σέντρα – σουτ από τα δεξιά, ο Κρίστινσον αιφνιδιάστηκε κι έκανε τραγικό λάθος και είδε τη μπάλα αρχικά στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα της ομάδας του. Το τελικό 1-1 διαμόρφωσε στο 45 +3’ ο Μιλοσάβλιεβιτς με κοντινό σουτ ύστερα από σέντρα του Μπούστος και κόντρες των Γούτα και Νάτσου.Στο 27’ σε κεφαλιά το Μόρα η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Οι Περιστεριώτες στο 44’ είχαν δοκάρι με τον Βέλλιο, όπως και στο 60’ με τον Ούμπιδες.
Στο 88’ Ο ρέφερι Φωτιάς έκανε για δεύτερη φορά χρήση του VAR για σπρώξιμο του Μπάλλα πάνω στο Μανούσο. Ο διαιτητής, αφού είδε τέσσερις φορές την φάση, έδειξε την … άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ούμπιδες, αλλά ο Κρίστινσον έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε την μπάλα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Αναστασίου): Μέγιερι(46' Θεοδωράκης), Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Χαρίσης(71' Ουγκράι), Μάντσον, Ρόσα(67' Νταβιώτης), Ούμπιδες, Μανούσος, Βέλλιος
ΛΑΡΙΣΑ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Καρανίκας, Φατιόν, Σεσέροβιτς(90+4' Μπέρτος), Μιλοσάβλιεβιτς(82' Φιλίποβιτς), Ζίβκοβιτς, Μπούστος(71' Μπάλας), Νούνιτς

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Σάββατο 24/8
Λαμία – Παναθηναϊκός 1-1 (20′ Ρόμανιτς – 35′ πεν. Μακέντα)
Αρης – ΟΦΗ 1-1 (69′ Σάσα – 18′ Μεγιάδο)
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0 (6′ Ελ Αραμπί)
Κυριακή 25/8
Ατρόμητος – ΑΕΛ 1-1 (18′ Νάτσος – 45+2′ Μιλοσάβλιεβιτς)
Πανιώνιος – Βόλος 1-2 (90+3′ Αραμπούλι – Μουνίθ 38′, 70′)
ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1 (27’ Σφιντέρσκι, 76’ Μίσιτς – 92’ Ντάλσιο)
ΑΕΚ – Ξάνθη 1-2 (90′ Ολιβέιρα – 67′ Ντε Αμορίμ, 78′ Μπαριέντος)

Βαθμολογία
Ολυμπιακός 3
Ξάνθη 3
ΠΑΟΚ 3
Βόλος 3
Παναθηναϊκός 1
Ατρόμητος 1
Λάρισα 1
Αρης 1
ΟΦΗ 1
Λαμία 1
ΑΕΚ 0
Αστέρας Τρίπολης 0
Παναιτωλικός 0
Πανιώνιος -6
* Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς