Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΕΛΛΑΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΠΟΙΚΙΑ!

Της Λέττας Καλαμαρά

Στη βάση της Μαντάμ "Ο" μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποβάλει τα σέβη του και αυτός μετά και του νέου συμβούλου εθνικής ασφαλείας σε μία χώρα χωρίς διατυπωμένη εθνική στρατηγική ακόμη. Κράτος με στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ αλλά προτεραιότητα σε Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Κίνα και ίσως Ιράν. Σε κάθε περίπτωση το κύριο θέμα της συνάντησης πέρα από την επικοινωνιακή προβολή της Μαντάμ Μπριζίτ αναμένεται να είναι οι επενδύσεις και η άρση των «γραφειοκρατικών» δυσκολιών που εμποδίζουν το διεθνές χρήμα να εισρεύσει στην αποικία της Ελλάδας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πρώτα τετ-α-τετ του με τους ηγέτες  των αποικιοκρατικών χωρών της Ελλάδας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης Γαλλίας και Γερμανίας αναμένεται να δεχθεί ισχυρές πιέσεις για δηλώσεις και εθνικούς Νόμους υποταγής των ιθαγενών Ελλήνων. Το εθνικό ξεπούλημα δεν έχει τελειώσει και μειοψηφικές συμμετοχές του Κράτους σε κερδοφόρες επιχειρήσεις αναμένεται να ξεπουληθούν σύντομα ώστε η αποικία να παραμείνει φτωχή ως Κράτος στον 21ο αιώνα, γιορτάζοντας όμως τη fake ανεξαρτησία του. Το "τυράκι στη φάκα" όπως και με τον κ.Τσίπρα, όπως σε κάθε αποικία η παραμονή στην εξουσία των ιθαγενών εκλεκτών. Κάπως έτσι η εντολή του λαού ενάντια στους αποικιοκράτες προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να φτιάξει πλούσιο προφανώς Κράτος εξαργυρώνεται σε χρόνο εξουσίας. Συνταγή αιώνια και επιτυγχημένη σε υπανάπτυκτα Κράτη. "Το παρακράτος να αναγεννάται και η Ελλάδα να πάει να ...".
Περιέργεια προκαλεί η εμμονή στη μείωση των πλεονασμάτων και όχι η επιμονή στην αύξηση του εθνικού πλούτου που θα καταστήσει τα πλεονάσματα αδιάφορα και ακόμα καλύτερα επιθυμητά για την αποπληρωμή του εθνικού χρέους. Δυστυχώς μέχρι τώρα οι τεχνοκράτες του κ.Μητσοτάκη, που τοποθετήθηκαν κατ’ άλλους από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και κατ’ άλλους από τη Μαντάμ «Ο» επειδή "ξέρουν να κάνουν τη δουλειά" στρέφουν και αυτοί το ενδιαφέρον τους στη μείωση της φορολογίας αποκλειστικά αντί της αύξησης του πλούτου του Ελληνικού Κράτους.
Τα περί εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και Ευρώπης του Νότου είναι άχυρο για αδαείς και όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά σύνορα γιατί απλά δεν υπάρχει ευρωπαϊκός στρατός να τα υπερασπιστεί ενώ κάθε Κράτος κοιτάζει απλά τα σύνορά του με την Ελλάδα να αρνείται να εμπλέξει τις κατάλληλες δυνάμεις της στην αντιμετώπιση των συγχρόνων εθνικών απειλών ασύμμετρης φύσης όπως η παράνομη μετανάστευση και διακίνηση "μαύρου χρήματος". Τα περί Ευρώπης του Νότου στις παγκόσμιες θαλάσσιες οδούς και της γερμανικής επέκτασης στο Νότο είναι ένα πραγματικό ευχάριστο ανέκδοτο.
Το σημερινό καράβι με τον ένα τόνο χασίς που θα ανταλλασσόταν με ηρωίνη στα νερά της Ελλάδας ασφαλώς κατέδειξε ένα πιθανό επίσημο μελλοντικό ρόλο της χώρας μας ως χώρα των ναρκο-δολαρίων και των επενδυτών του Delaware που αδημονούν να επενδύσουν στα ελληνικά ύδατα και με τη νέα Κυβέρνηση. Ίσως η αυριανή συνάντηση μετά και τη συνάντηση Μακρόν-Πούτιν έχει και κανένα λαβράκι στο μενού για τις θάλασσες του Αιγαίου και της Νότιο-Ανατολικής Μεσογείου. Φρεγάτες αρμενίζουν στο Αιγαίο γενικώς και μπίζνες του βρώμικου παρελθόντος αναμένουν να αναγεννηθούν μαζί με επιχειρηματίες φαντάσματα. Και όπως συνηθίζει να λέει το thedayaftergr, άλλο πράγμα το funding και άλλο τα fundασματα. 
Οι Έλληνες πάντως εθισμένοι στο μαύρο χρήμα της Μεταπολίτευσης συνωστίζονται στα λιμάνια για να καλωσορίζουν τα πλοία με το εμπόρευμα, το ένα μετά το άλλο κουνώντας το μαντήλι τους. Αδιαφορούν πλήρως για την προέλευση του χρήματος, σύμφωνα και με τις σύγχρονες αξίες της κοινωνίας μας που κάποιοι δούλεψαν τόσο σκληρά από το 1973 να μας εμφυσήσουν και τα κατάφεραν μέσα από τα κολέγιά τους. Γιατί όχι και επίσημα η Ελλάδα να μην αναλάβει στο Νότο το ρόλο της Γερμανίας της δεκαετίας του ’90 ως το διεθνές κέντρο ξεπλύματος του χρήματος των ναρκωτικών όπως τόσο όμορφα περιέγραψε για τη χώρα του και ο τότε ηγέτης Χέλμουτ Κολ με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών του κ.Σόιμπλε.  
Ας αναμένουμε όμως τις φωτογραφίες και τις δηλώσεις των Κυρίων αύριο για την "ΕΛΛΑΣ-ΓΑΛΛΙΑ-ΑΠΟΙΚΙΑ"...

Thedayaftergr