Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Αγχώθηκε, αλλά έκανε τη δουλειά

Ολυμπιακός-Αστ. Τρίπολης 1-0: Αγχώθηκε, αλλά έκανε τη δουλειά 
 Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού είχε δημιουργήσει μεγάλη ευφορία στο λιμάνι, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης φρόντισε να τον προσγειώσει τους Πειραιώτες στην ελληνική πραγματικότητα. Το 1-0 με το γκολ του Ελ Αραμπί έδωσε τους τρεις βαθμούς στους "ερυθρόλευκους" στη προσπάθεια που θα κάνουν για επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά ήταν μία νίκη που ήρθε με πολύ άγχος. Ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε να καθαρίσει εύκολα το ματς, αγχώθηκε
στο τέλος, αλλά έκανε τη δουλειά.
Ήταν αναμενόμενο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα προχωρούσε σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Πράγματι ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε έξι νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Κράσνονταρ. Σισέ, Κούτρης, Καμαρά, Σουντανί, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί είναι οι ποδοσφαιριστές που πήραν φανέλα βασικού από τον 49χρονο προπονητή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από το 4-0 επί της Κράσνονταρ και ήθελε ένα δυνατό ξεκίνημα για να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη κόντρα στους Αρκάδες.
Oλυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης: Το γκολ του Eλ Αραμπί με πέναλτι (vid)
Πράγματι έτσι έγινε με τους Πειραιώτες να μπαίνουν δυναμικά και τον Ραντζέλοβιτς με φόρα από το ματς της Τρίτης. Ο νεαρός Σέρβος έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Πασαλίδη και ο Κουμπαράκης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Στο 6' ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έγινε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έκαναν αυτό που ήθελαν με το γρήγορο γκολ και στο 9' έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε το σουτ του Καμαρά. Στη συνέχεια ο Αστέρας προσπάθησε να ανεβάσει στροφές και στο 15' ο Σα μπλόκαρε το σουτ του Λουίς Φερνάντεθ. Οι Αρκάδες ήταν μία ομάδα που μπορούσε να βγει γρήγορα στην κόντρα επίθεση και επιχείρησε να το κάνει αυτό σε κάποιες περιπτώσεις με την άμυνα του Ολυμπιακού να αντιδράει σωστά. Οι Πειραιώτες είχαν κατεβάσει ταχύτητα μέχρι που στο 32' ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιγκλέσιας έκανε την "καρφωτή" κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ανέβασαν ξανά στροφές και πίεσαν τους Αρκάδες για το δεύτερο γκολ. Ο Ραντζέλοβιτς ήταν ο πιο κινητικός ποδοσφαιριστής βγάζοντας φοβερή ενέργεια στο γήπεδο και δημιουργώντας συνεχώς καταστάσεις. Καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του είχε και ο Σουντανί, ο οποίος έπαιξε σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στο 37' ο Λάζαρ είχε ένα καλό σουτ που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, ενώ στο 38' ο Σέρβος πέρασε μαγική πάσα στον Σουντανί που βγήκε μόνος απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα έβγαλε αρκετές καλές επιθέσεις ανεβάζοντας την ένταση, αλλά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να μένει στο 1-0.
Στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο γήπεδο και με διάθεση να βγει στην επίθεση και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που στο 51' δημιούργησαν φάση με τον Ραντζέλοβιτς να περνάει τη μπάλα για τον Σουντανί, αλλά αυτός πάλι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο, ενώ στο 57' ο Λάζαρ εκτέλεσε φάουλ και ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ. Με το πέρασμα του χρόνου φαίνονταν να υπάρχουν προβλήματα για τον Ολυμπιακό. Ο Γκιγιέρμε δεν είχε την ένταση που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ ο Καμαρά δεν πατούσε καλά στο γήπεδο με τις περισσότερες επιλογές του να είναι λανθασμένες. Στο 64' ένα λάθος του Σεμέδο έδωσε το φάουλ στον Αστέρα Τρίπολης σε καλό σημείο, αλλά η εκτέλεση του Λουίς Φερνάντεθ ήταν πάνω στο τοίχος.
Η ομάδα της Αρκαδίας βλέποντας πως ο Ολυμπιακός είχε τα θέματα του πήρε θάρρος και άρχισε να παίζει πιο επιθετικά αναζητώντας το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια. Στο 66' ο Μαρτίνς έβαλε στο γήπεδο τον Βαλμπουενά και τον Μασούρα με τον πρώτο να δημιουργεί καταστάσεις, αλλά το δεύτερο γκολ να μην έρχεται. Στο 69' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Ελ Αραμπί και το ματς είχε αρχίσει να γίνεται θρίλερ με τον Αστέρα να επιβεβαιώνει γι' ακόμα μία φορά ότι είναι σκληρό καρύδι. Στο 80' οι Αρκάδες άγγιξαν την ισοφάριση με τον Κυριακόπουλο να εκτελεί φάουλ, τον Πασαλίδη να κάνει την προβολή, αλά η μπάλα να περνάει άουτ. Στην ίδια φάση οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν να γίνει χρήση του VAR για πέναλτι πάνω στον Μπαράλες από τράβηγμα του Ελ Αραμπί. Πράγματι ο Κουμπαράκης συμβουλεύτηκε το βίντεο και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αν και στο ριπλέι φάνηκε ο Μαροκινός επιθετικός να τραβάει τον φορ των Αρκάδων. Το ματς είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά με τον Ολυμπιακό να δείχνει επηρεασμένος από τις πολλές αλλαγές που έγιναν από τον Μαρτίνς. Στο 90' ο Ελ Αραμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, ενώ η ομάδα της Πελοποννήσου πάντα είχε την τάση να βγει στην επίθεση. Κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του για την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος.
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Σεμέδο, Κούτρης, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Σουντανί (66' Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (66' Μασούρας), Ελ Αραμπί (90+2 Γκερέρο)
Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Ιγκλέσιας (83' Καπίγια), Ριέρα, Λουίς Φερνάντεθ (67' Σίτο), Μαρκ Φερνάντεθ (79' Μπαράλες).