Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Exit Poll: Τι δείχνει το πρώτο κύμα

Exit Poll: Τι δείχνει το πρώτο κύμα
Σε εξέλιξη είναι από τις 07.00 η εκλογική διαδικασία, και παράλληλα με αυτήν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν οργανώσει ένα μεγάλο exit poll, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν στις 19.00.
Το newsit.gr γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία του exit poll, αλλά σεβόμενο την εκλογική διαδικασία και τους νόμους που τη διέπουν, δεν τα δημοσιοποιεί.
Σύμφωνα, λοιπόν, με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr, από την
επεξεργασία των δεδομένων του πρώτου κύματος του exit poll, φαίνεται το πρώτο κόμμα να έχει μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, ενώ καθαρές είναι οι θέσεις για το 3ο και το 4ο κόμμα, με ποσοστά κοντινά με αυτά που συγκέντρωσαν στις Ευρωεκλογές.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται στα ποσοστά των 3 μικρότερων κομμάτων που έδιναν και δημοσκοπικά μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή, καθώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι δύο από αυτά περνούν το όριο του 3%, ενώ το τρίτο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, βρίσκεται στο όριο του 3%.
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους οι εταιρίες δημοσκοπήσεων αφορούν στο πρώτο κύμα των ψηφοφόρων. Άρα κανένας δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης.
Καλύτερη εικόνα για την τάση του εκλογικού σώματος αναμένεται να υπάρξει μετά την επεξεργασία των δεδομένων από το δεύτερο κύμα στοιχείων του exit poll. Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας αυτών των στοιχείων δείχνει παραδοσιακά με μεγαλύτερη ακρίβεια τον τελικό νικητή και τη διαφορά ανάμεσα στα κόμματα.
Άλλωστε, και στο παρελθόν, έχει παρατηρηθεί ότι οι τελευταίες ώρες της ψηφοφορίας μπορεί να διαμορφώσουν άλλη εικόνα από την αρχική.
Το newsit.gr, πρώτο στη μάχη της ενημέρωσης, και σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 θα παρουσιάσει στις 19.00 το Exit Poll 2019, και στη συνέχεια, με συνεχή ροή, θα σας ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις. Με εκτενή ρεπορτάζ από τα επιτελεία των κομμάτων θα σας μεταφέρει τον παλμό από το κέντρο των εξελίξεων.