Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Η λίστα με τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια στην Πελοπόννησο.

https://nd.gr/sites/ndmain/files/images/opengraphnd3.png 
Απότομα πήραν μπροστά οι μηχανές της Νέας Δημοκρατίας για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων των εθνικών εκλογών, οι οποίες είχαν ρίξει ρυθμούς τους τελευταίους μήνες λόγω της τριπλής κάλπης της 26ης Μαΐου. Συνολικά 73 ονόματα υποψηφίων σε διάφορες περιφέρειες έχει ανακοινώσει η Πειραιώς από τα τέλη του 2018 μέχρι τις αρχές Ιουνίου, ενώ αυτοδίκαια θα είναι υποψήφιοι και οι 78 βουλευτές που διαθέτει σήμερα. Αυτά είναι μέχρι στιγμής τα μόνα επίσημα και απολύτως βέβαια. 
Υπάρχουν, φυσικά, δεκάδες ακόμα ονόματα που εκκρεμούν για να
ολοκληρωθούν οι λίστες και αγωνιούν για να δουν αν, τελικά, θα περιληφθούν σε αυτές.
Το ζήτημα της στελέχωσης των ψηφοδελτίων χειρίζονται κατά κύριο λόγο ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας, και ο συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. Θανάσης Νέζης, ενώ σημαντικό λόγο έχει πάντα ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Τις τελικές αποφάσεις, ωστόσο, θα τις λάβει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που έχει «οργώσει» την τελευταία τριετία την επικράτεια και έχει σχηματίσει πολύ καλή ιδία άποψη για τα κατά τόπους στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για ανθρώπους που ξεχωρίζουν στις τοπικές κοινωνίες και θα τους ήθελε να πολιτευτούν με τη Ν.Δ.

Η εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" συγκέντρωσε και παρουσιάζει στην σημερινή  έντυπη  έκδοσή της ένα πολύ μεγάλο αριθμό προσώπων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την επικράτεια , χωρίς η λίστα αυτή να είναι η τελική.
Από τα 397 ονόματα υποψηφίων της ΝΔ που ανακοινώνει η εφημερίδα 47 υποψήφιοι ( 28 άνδρες , 19 γυναίκες) θα είναι στα ψηφοδέλτια των 7 νομών της Πελοποννήσου.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Χρίστος Δήμας, Νίκος Ταγαράς, Κώστας Κόλλιας, Σοφία Αναγνωσταρά, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Μαρία - Ελένη Σούκουλη,

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Γιάννης Αδριανός, Σόνια Ταντάρου,, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Σπύρος Ρομποτής.

ΑΡΚΑΔΙΑ
Κώστας Βλάσης, Σωκράτης Κοσμίδης, Νίκος Γιαννακόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαντεβής,  Γιάννης Κοτσίρης.

ΛΑΚΩΝΙΑ
Θανάσης Δαβάκης,  Γιάννης Κουλιζάκος, Φεβρωνία Πατριανάκου, Νεοκλής Κρητικός, Εύα 
Κοντοσταθάκου .

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλης, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Παναγιώτης Γιαννοπουλος, Πιπίνα Κουμάντου, Παναγιώτα Ντίντα, Δημήτρης Αναστασόπουλος.

ΗΛΕΙΑ
Κώστας Τζαβάρας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Γιώργος Κοντογιάννης, Μαρία Νικολοπούλου, Αριστέα Παπαδοπούλου, Νίκος Καλάκος, Ανδρέας Νικολακόπουλος

ΑΧΑΪΑ
Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσων Φωτήλας, Άγγελος Τσαγκρής, Εφη Γιαννιά, Ελένη Κονιδάρη - Αντωνοπούλου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Άννα Μαστοράκου, Γιώργος Σκρουμπής, Γιώργος Μουτούσης, Ασπασία Ρηγοπούλου, Αθηνά Τραχίλη, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.