Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ" ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΥΛΙΚΑ


Ταυτόχρονα με την άνοδο Μητσοτάκη  άρχισε ξαφνικά να ρέει νερό στο πολιτικό Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη που φέρνει επικίνδυνα υλικά. Παρόλο που είχε ξεραθεί στην προσπάθειά του να υπερψηφίσει την ατιμωτική "Συμφωνία των Πρεσπών" και δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, με τους πρώην εκλεγμένους από τον λαό βουλευτές του, στην αντιδημοκρατική σημερινή Κυβέρνηση. Μία εξουσία που δεν πηγάζει από τον λαό αλλά από μεμονωμένους βουλευτές και ασκείται από Υπουργούς χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, επιλεγμένους με άγνωστες διαδικασίες, όχι ασφαλώς για τον λαό που φτωχαίνει αλλά για την ελίτ του Τσίπρα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παραπλάνησε τον ελληνικό λαό και παρουσιάστηκε ως ο εκσυγχρονιστής που θα άλλαζε ορμητικά την Ελλάδα. Αντίθετα στη ροή της ιστορίας έγινε δεκανίκι του Τσίπρα ψηφίζοντας όταν χρειαζόταν τα απαραίτητα Νομοσχέδια και κυρίως προκαταλαμβάνοντας το ζωτικό χώρο της ανανέωσης της Ελλάδας. Το πίστεψαν αρκετοί και τους πρόδωσε πολιτικά. Τωρα ξαναεμφανίζεται πρόθυμος να μεταρρυθμίσει την Ελλάδα. "Το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών" τόνισε στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο Σταύρος Θεοδωράκης. To Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη όμως είναι μια μεγάλη αρνητική έκπληξη στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη έγινε ο ξεροπόταμος της πολιτικής.       

Το αντίδωρο της αποποίησης των ψηφοφόρων του το έλαβε με τη διάλυση του κόμματός του. Φυσικά κάποιοι δούλεψαν για αυτόν και διά μαγείας το Ποτάμι ξανασυστάθηκε σε πολιτικό κόμμα. Τώρα μας λέει για ενίσχυση δεσμών από τη "Συμφωνία των Πρεσπών" που αναγνώρισε ως σύγχρονους Μακεδόνες τους Σλαβο-Αλβανούς του Βορρά μας. Η Μεγάλη Βρετανία την προηγούμενη εβδομάδα του έδωσε απάντηση στις ανοησίες "περί ενίσχυσης της Ελλάδας" ξεκάθαρα αναφερόμενη επίσημα στα κοιτάσματα της ΝΑ Μεσογείου. Το μέλλον θα τον κατατάξει και αυτόν στους αρνητές της ιστορίας του Έθνους του.

Το Ποτάμι απολαμβάνει και πάλι επικοινωνιακή προβολή για έναν σκοπό μόνο. Να ανακόψει τη Νέα Δημοκρατία στους αναποφάσιστους και να μειώσει την εκλογική ήττα του Αλέξη Τσίπρα. Με άλλα λόγια για άλλη μία φορά εξυπηρετεί το σκοπό που δημιουργήθηκε και υπηρέτησε πιστά, την ενίσχυση ΣΥΡΙΖΑ στις δύσκολες στιγμές. Πάντα από την άλλη όχθη του ποταμού χωρίς να λερώνεται με τα λασπόνερα της αντεθνικής πολιτικής Τσίπρα.

Το Ποτάμι ξεράθηκε και ο κ.Θεοδωράκης μαζί με τους εμπνευστές του αρνούνται να παραδεχούν την αποτυχία τους με τη γνωστή μέθοδο που θα χρησιμοποιήσει και  ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής, αν έχουμε αποτελέσματα πριν ξημερώσει. Σφυρίζοντας αδιάφορα στον άνεμο οργής του ελληνικού λαού.

Όλο το πολιτικό σύστημα αντιστέκεται στην αλλαγή ανάτασης του ελληνικού λαού με αντάλλαγμα την πολιτική επιβίωσή του, όμως η ιστορία θα γραφτεί διαφορετικά σύντομα. Κόμματα-αποκόμματα ξεραμένα παλιά και νέα δεν έχουν άλλο μέλλον, σε μία Ελλάδα που φτωχαίνει εσκεμμένα.

Λ.ΚΑΛ.

Thedayaftergr