Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Ο Παναγίωτης Σταύρου συστρατεύεται στη ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Φάνη Μπρακούλια.

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΜΠΡΑΞΗ στη ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
https://sfedona.gr/wp-content/uploads/2019/02/mprakoylias.jpg-500-500.jpg
Με τον συνδυασμό "ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ" με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Φάνη Μπρακούλια συστρατεύεται  για τις αυτοδιοικητηκές εκλογές του Μαΐου ο Παναγιώτης ( Τάκης) Σταύρου .


Φίλες και Φίλοι, Αγαπητοί συμπολίτες,
Μετά από ποικίλα διλλήματα και εσωτερικές συγκρούσεις υπερίσχυσε η υψηλή συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης, η κοινωνική μου ευαισθησία και η αφοσίωσή μου στην εθελοντική προσφορά που δεν μου επιτρέπουν να παρακολουθώ από απόσταση την τύχη του τόπου, όπου επέλεξα να ζήσω. Στη μέχρι τώρα πορεία μου έχω αποδείξει ότι δεν εμπιστεύομαι τα εύκολα και ως υπεύθυνος και ενεργός άνθρωπος θεώρησα χρέος μου να δηλώσω το παρόν στην εκλογική αναμέτρηση. Όταν νοιάζεσαι για κάτι πρέπει και αξίζει να δηλώνεις παρών. Δέχθηκα πολλές προτάσεις από τους υποψηφίους Δημάρχους και τους ευχαριστώ όλους που με τίμησαν με την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη τους.
Κατέληξα, όπως ανακοίνωσα στην Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
κ τον Φάνη Μπρακούλια . Πιστεύω ότι η σεμνότητά του, το ήπιο και ακέραιο του χαρακτήρα του, το ενδιαφέρον του για το συνάνθρωπο, το ομαδικό πνεύμα, είναι στοιχεία απαραίτητα για να λειτουργήσουν οι συνεργασίες και να καρποφορήσουν οι νέες ιδέες και οι πρωτοπόρες, αντισυμβατικές προτάσεις.
Οφείλουμε όμως, όλοι μας, να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά όχι μόνο τα πρόσωπα των υποψηφίων Δημάρχων, αλλά και τις επιλογές που θα πραγματοποιήσουμε σε επίπεδο συμβούλων που θα επιλέξουμε να μας εκπροσωπούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να γίνει εφικτή η διαμόρφωση ενός πεδίου συνεργασιών.
Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι πάντα θα λειτουργώ με μοναδικό γνώμονα μόνο το συμφέρον του τόπου. Η διαδρομή δεν είναι εύκολη. Τα προβλήματα του τόπου μας είναι πολλά και δυσεπίλυτα.
Αν κάτι χρειαζόμαστε στον τόπο μας, είναι να σκεφτούμε και να πράξουμε έξω από τα συνηθισμένα. Έξω από τα αναμενόμενα. Οι ανάγκες είναι πολλές. Χρειάζεται να δοθούν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που χρονίζουν, αλλά και να υπάρξει ένα χειροπιαστό όραμα ανάπτυξης για το μέλλον. Με σχέδιο και πρόγραμμα, που να ενώνει και να μην αφαιρεί τις δυνάμεις όλων όσοι μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.
Για μένα η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Μια εξορθολογισμένη δράση στην υπηρεσία της αρετής και ευδαιμονίας των πολιτών και όχι σκόπιμη και ιδιοτελής δράση που καμία σχέση δεν έχει με την ηθική. Το ζητούμενο δεν είναι πώς θα κατευθύνονται ή θα καθοδηγούνται οι πολίτες, αλλά πώς θα λύνονται τα προβλήματά τους, ώστε να ζουν αξιοπρεπώς.
Χρειάζεται προγραμματισμός και όχι πρόγραμμα – παροχολογία. Οργάνωση, έξυπνες ιδέες, αρχές, αξίες, χωρίς φανατισμό και την παραμικρή ιδιοτέλεια, συλλογικότητα, γνησιότητα και όχι υποκρισία, σοβαρότητα, έρευνα και επιστημονική αντιμετώπιση των προβλημάτων, διαφάνεια και προ πάντων όρεξη και μεράκι για δουλειά.
Οι ενασχολήσεις μου όλα αυτά τα χρόνια από διάφορα μετερίζια αφορούσε την Παιδεία, τον Πολιτισμό της πολιτιστικής Αναβάθμισης, του Αθλητισμού, της Σχολικής Στέγης, της υγείας, της τρίτης ηλίκιας, της νεολαίας, των ευπαθών ομάδων και βεβαίως της καθημερινότητας. Στις 26 Μαΐου διεκδικώ τη στήριξή σας ως υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης προκειμένου να παλέψω για τα πιστεύω μου, τις αρχές και τις αξίες μου, για την επανασύνδεση της ηθικής με την πολιτική, για την απαλλαγή από το απεχθές πολιτικό κατεστημένο. Ο τόπος μας περνά μέσα από μια περίοδο αβεβαιότητας και μεγάλων προκλήσεων.
 Τις προκλήσεις αυτές οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε και να τις διαχειριστούμε στοχεύοντας και ελπίζοντας στην άρση της χρόνιας παθογένειας και των συνακόλουθων προβλημάτων, και κατ’ επέκταση στην καλώς εννοούμενη ανάπτυξη. Διότι η ελπίδα εδράζεται στην πράξη και το αποτέλεσμα είναι προϊόν σκληρής και συλλογικής προσπάθειας.
Κοιτώντας τον πολίτη στα μάτια χωρίς γυαλιά ηλίου .
Σταύρου Παναγιώτης του Θεοφάνη .
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δημοτικής ενότητας Ευρωστίνης


Ο Τάκης Σταύρου στο βιογραφικό του σημείωμα αναφέρει:
Γεννήθηκα το 1976 και μεγάλωσα στα Ροζενά όπου διαμένω. Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Αντωνακοπούλου Ιδιωτική Υπάλληλο. Είμαι αγρότης, συνδικαλιστής και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης – Διάσωσης. Έχω διατελέσει ταμίας του Γ.Α.Σ. (Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος) Πανευρωστινιακού καθώς και μέλος της Ε.Π.Σ. (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων) νομού Κορινθίας. Είμαι πρόεδρος των μικτών ομάδων ποδοσφαίρου του νομού μας και μέλος του πολιτιστικού Συλλόγου Ροζενών. Η διαχείριση των κοινών απαιτεί όραμα, σύνεση, σχεδιασμό, εργατικότητα, διαφάνεια, και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συνδημότες μας και ιδιαίτερα στις νέες γενιές και στο μέλλον του τόπου μας, συστρατεύομαι στη ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Φάνη Μπρακούλια. Αγαπώ τον Δήμο μας όσο και εσείς. Κοιτάω τον πολίτη στα μάτια χωρίς γυαλιά ηλίου… Τα λόγια μας… πράξεις Παναγιώτης Σταύρου Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος #sympraxidimoton #xylokastro #evrostini