Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Μαζί για το αυτονόητο με την Κοινωνία των Πολιτών: Ο Πελοπίδας Καλλίρης στην Έν ωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας και στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κορινθίας

 

Μία ακόμα διαβούλευση με την Κοινωνία των Πολιτών, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, αυτή τη φορά με επίκεντρο τον Αθλητισμό. Τον Αθλητισμό που είναι υπόθεση παιδείας, πολιτισμού, σωματικής και ψυχικής υγείας. Τον Αθλητισμό που πρέπει να αποτελεί κορυφαία επένδυση της Διοίκησης του Δήμου.

Στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κορινθίας, παρουσία του Προέδρου της Ε.Π.Σ. Κορινθίας και άλλων εκπροσώπων της, φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής μας, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας και υποψ. Δήμαρχος Κορινθίων, Πελοπίδας Καλλίρης, για μια συζήτηση με πολύ ενδιαφέρουσες επισημάνσεις και στοχευμένες προτάσεις από τους συμμετέχοντες.
Η ανάγκη ύπαρξης και εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου καταγραφής και αντιμετώπισης των ελλείψεων σε υποδομές και εξοπλισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κορινθίων, μόνιμης και τακτικής συντήρησής τους, με προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγιεινή, αλλά και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την επέκτασή τους με τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, κυριάρχησε στις διαπιστώσεις της συζήτησης. 
Η ενίσχυση των ποδοσφαιρικών ομάδων/σωματείων, όπως βεβαίως και του Συνδέσμου Διαιτητών-που στερούνται στήριξης για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας τους- αποτελεί ένα επίσης σημαντικό ζήτημα που συνδέεται με τη συνέχιση και την αποτελεσματικότητα της δράσης τους. 
Τέλος, μέσα από συνεργασίες και συνέργειες, όπως και στοχευμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, είναι εφικτή η διοργάνωση εθνικών και ευρωπαϊκών αθλητικών events με πολυεπίπεδα οφέλη για τον τόπο μας, γι ‘ αυτό και τίθεται ως προτεραιότητά μας.
Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας και το Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κορινθίας για τη σημαντική συμβολή τους στην προσπάθειά μας να κάνουμε μαζί με την Κοινωνία πράξη το αυτονόητο, κυρίως όμως για τη συνολική τους δράση. Ιδιαίτερα τη δράση που απευθύνεται και περιλαμβάνει τους νέους και τα παιδιά μας, που αποτελούν την πραγματική εξέλιξη του τόπου μας.


ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ