Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 35χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε 52χρονο Ρομά στη Κόρινθο - ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ 35ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

 
Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά στην Κόρινθο. 
Στον 35χρονο με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι ενώ οι συγγενείς του θύματος και απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απολογήθηκε ο 35χρονος κατηγορούμενος για
τη δολοφονία του 52χρονου ρομά που εισέβαλε στο σπίτι του και επιχείρησε να κλέψει τις κότες του. Από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου. Το δικαστικό μέγαρο ήταν αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Στις 10.00 επικράτησε μικροένταση έξω από τα δικαστήρια, όταν ομάδα Ρομά επιχείρησε να πλησιάσει στο σημείο και παρεμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο 35χρονος που κατηγορείται για το φόνο του 52χρονου τσιγγάνου, αφήνεται ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της άμεσης απομάκρυνσης από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ πρέπει να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα.
«Η δικαιοσύνη, η κυρία ανακριτής και η κυρία εισαγγελέας συμφώνησαν, ότι η προσωπικότητα του κατηγορουμένου και οι συνθήκες του εγκλήματος δεν επέτρεπαν την προσωρινή κράτησή του… Είναι μια δύσκολη απόφαση. Οι δύο ταγοί της δικαιοσύνης μετά από τρεισήμισι ώρες σύσκεψη, εξέδωσαν αυτή την απόφαση δίνοντας ένα μήνυμα, ότι η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητα των πολιτικών. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες στην Ελλάδα. Στην Κορινθία έχει αποδυναμωθεί εντελώς η αστυνομική δύναμη, τρία περιπολικά αστυνομεύουν μια τεράστια περιοχή.Θα πρέπει αυτό το δράμα, που χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου, όποιος κι αν ήταν αυτός, ό,τι και αν επρόκειτο να διαπράξει και συγχρόνως που καταστράφηκε μια οικογένεια και αναγκάζεται να ξεσπιτωθεί, να φύγει από τη δουλειά του και να αλλάξει εντελώς κοινωνικό του περιβάλλον. Να μην περάσει απαρατήρητο» είπε για την εξέλιξη της υπόθεσης, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας:

Ανακοίνωση εξέδωσε για το περιστατικό και η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, Κατερίνα Γιάντσιου. «Η προσφυγή στην αυτοδικία, η επιδοκιμασία της αυτοδικίας, η διασπορά ρατσιστικών αντιλήψεων και η ρητορική μίσους όχι μόνο δεν λύνουν το σημαντικό πρόβλημα παραβατικότητας που υπάρχει σε καταυλισμούς αλλά αντιθέτως λειτουργούν ενάντια στις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικοδόμησης ενός περιβάλλοντος ασφάλειας» αναφέρει η ανακοίνωση.