Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Αυτοψία Πέτρου Τατούλη και κατοίκων Ξυλοκάστρου στα προβλήματα διάβρωσης των ακτών της περιοχής -Πέτρος Τατούλης «Παρεμβαίνουμε άμεσα για την προστασία των κατοικιών από τη διάβρωση των ακτών στο Ξυλόκαστρο»


https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=40fc3ecc9e&attid=0.2&permmsgid=msg-f:1626555737245946517&th=1692afd33deb1295&view=fimg&realattid=f_jsm30dv33&disp=thd&attbid=ANGjdJ8FnE8oOIQWKLR-1xbmbnFZgJX7dIHNGOyGF35Dhzay7frL367O2epKJOZYiI8_AaMT_UbfwF4gF7yx3tj4ea-lRafbkesSEg6UTSyZhp2GKXzZdGJYkMRH-EM&ats=2524608000000&sz=w1024-h654Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης στην περιοχή του Ξυλοκάστρου ώστε να προστατευτούν οι κατοικίες έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στην περιοχή του λιμανιού του Ξυλοκάστρου και του οικισμού Αριστοναυτών, συνοδευόμενος από κατοίκους, το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ευριπίδη Γκιάτα, την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο κα Γιώτα Μπάγκα και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

«Παράλληλα με τις εργασίες για την άμεση αντιμετώπιση των σημείων που παρουσιάζουν επικινδυνότητα προχωράμε το ολοκληρωμένο μας σχέδιο για τη γενικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι τα προβλήματα διάβρωσης δεν είναι μια απλή ιστορία «και για το λόγο αυτό κάνουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την ευρύτερη περιοχή, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος, αφού παρέμβεις σε μία περιοχή να το μεταφέρεις σε άλλη περιοχή.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα μεγάλα αντιδιαβρωτικά έργα που έχει κάνει στη Μεσσηνία, στην Κορινθία, στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη, έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό τον τομέα. «Έχουμε μια συγκροτημένη μελετητική ομάδα που βοηθά σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι μια δύσκολη υπόθεση και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε».

Ερώτημα, σημείωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παραμένει η εξαγγελία εδώ και 4-5 χρόνια για μια μελέτη για την αντιμετώπιση της διάβρωσης από την περιοχή της Αχαΐας μέχρι και την περιοχή της Κορινθίας. «Αυτή η μελέτη δεν έχει προχωρήσει καθόλου και αυτό δυσκολεύει πολύ την προσπάθειά μας» δήλωσε σχετικά.

«Είμαι πεπεισμένος ότι με τη σημερινή επίσκεψή μας και ιδιαίτερα ο διάλογος που αναπτύχθηκε με τους πολίτες της περιοχής, γιατί αυτοί προκάλεσαν τη σημερινή αυτοψία στην περιοχή, θα δώσει συγκεκριμένες δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που εδώ και 20 χρόνια την ταλανίζει και την εκθέτει σε κίνδυνο» σημείωσε τέλος ο Πέτρος Τατούλης.
 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου