Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

 

Με στοχευμένες δράσεις μπορούμε να πετύχουμε πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις ρωσικές επενδύσεις στον τουρισμό, το εμπόριο, τις μεταφορές και τα ακίνητα, αλλά και για τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο TASS, ο κ. Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα, εκτίμησε πως η Ελλάδα είναι ελκυστική χώρα για τις ρωσικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Αναφερόμενος στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων
για επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της ενέργειας, των μεταφορών και των ακινήτων, αλλά και στη συμμετοχή της Ρωσίας στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, επεσήμανε ότι «με στοχευμένες δράσεις μπορούμε να πετύχουμε πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, που θα έχουν αμοιβαίο όφελος».
Όπως είπε, οι Ρώσοι επενδυτές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα καθώς και για τους τομείς της υγείας και των ακινήτων, κι ανέφερε ως παράδειγμα την αγορά του εργοστασίου γαλακτοκομικών προϊόντων «Δωδώνη» από ρωσική εταιρεία, η οποία οδήγησε, όπως είπε, στην ταχεία ανάπτυξη της επιχείρησης, στην αύξηση των θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα στην αύξηση της κερδοφορίας. «Η ‘Δωδώνη’ δείχνει τον δρόμο της πιο στενούς οικονομικής συνεργασίας, τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε» , επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα κατέχει το knowhow, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τις ρωσικές μικρές και μεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να βγουν στις δυτικές αγορές. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, μπορεί να συμβάλει ώστε τα ρωσικά προϊόντα να είναι πιο εξαγώγιμα και να προτείνονται πιο αποτελεσματικά στους καταναλωτές στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επεσήμανε δε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας έχουν σημαντικές δυνατότητες ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν τα μεγάλα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα της Ρωσίας, στην δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών με προστιθέμενη αξία. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας οι ελληνικές εταιρείες έχουν πολλές δυνατότητες τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν.
Κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως επίσης και με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Βιτσιλάβ Βολόντιν.

Συντακτική ομάδα του eklogika.gr