Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Ο Π. Πολάκης πρέπει να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία, υποστήριξε ο Αδ. Γεωργιάδης. Τι είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχετικά με την υπόθεση της Novartis


Για καταφανώς στημένη απόπειρα σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση Novartis, μετά τις εξελίξεις με τον έναν από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ υποστήριξε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Παράλληλα,
κάλεσε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
Ο κ. Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στον Σκάι, ισχυρίστηκε πως με τα σημερινά δεδομένα οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είναι απολύτως κενές και στον απόηχο της δίωξης σε βάρος του Νίκου Μανιαδάκη, που φαίνεται ότι είναι ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, υποστήριξε ότι πλέον αποδεικνύεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης γνώριζε τι έλεγε πέρυσι όταν δήλωνε πως οι μάρτυρες ήταν «πουλάκια που τα έπιασαν στη φάκα» και συνεπώς «κελάηδησαν».
Ο κ. Μανιαδάκης, ο οποίος ήταν ειδικός επιστήμονας στο φάρμακο και σύμβουλος και του Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, διώκεται για παθητική δωροδοκία και προσφάτως του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα αφότου έγινε γνωστό πως επιχείρησε να μετακομίσει στο εξωτερικό.
Ακόμη, έκανε λόγο για καταφανώς στημένη απόπειρα σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, και υποστήριξε πως ο κ. Πολάκης πρέπει να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία. Προσέθεσε πως από την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας δεν εξαιρείται ούτε η εισαγγελική Αρχή.
Υπογράμμισε δε πως εάν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι εμπλεκόμενος «τότε είναι εμπλεκόμενοι και οι άλλοι δύο και οι καταθέσεις τους είναι για τα σκουπίδια».

eklogika.gr